Рівне:

Створення та просування сайтів

НА 1050 БЕЗРОБІТНИХ СТАНЕ МЕНШЕ!

Новини регіону 18-сер, 2005, 17:019 prov 1 181
Президент України В. Ющенко поставив перед урядом завдання: вже нинішнього року створити 1000000 нових робочих місць. Розверстана по областях і містах, ця вимога докотилася до Кузнецовська у вигляді 1050 нових робочих місць.
Тому не так давно керівники міста і основних промислових підприємств вкупі з приватними підприємцями і представниками від депутатського корпусу, профспілок, ОДПІ і ЗМІ зібралися на нараду по питанню “Про вдосконалення державного регулювання у сфері зайнятості населення та ринку праці в Україні”. В.о. міського голови Віталій Магдич повідомив, що за півроку в Кузнецовську створено 636 нових робочих місць, що є безсумнівним успіхом міського центру зайнятості і його соціальних партнерів. Причому мова дійсно йшла про нові робочі місця, бо випадки, коли хтось звільняється, а на його місце стає інша людина, центр зайнятості не обліковує. Отож, є всі можливості зробити так, щоб у місті вже цьогоріч на 1050 безробітних стало менше.
Директор МЦЗ Людмила Самохіна окреслила ситуацію на ринку праці, яка не є найкращою, особливо щодо працевлаштування молоді і жінок. Проте, з основних показників центр зайнятості досягає хоч невеликого, але зниження рівня безробіття у місті, в чому заслуга солідних соціальних партнерів центру в особах керівників найбільших промислових підприємств та ряду приватних підприємців міста.
М.Семків, президент ЗАТ “УБ РАЕС”, висвітливши складне становище в будівельних організаціях, зауважив, що переломити ситуацію можливо лише при державному втручанні. Власними силами можна зробити лише одне – не звільняти людей. Але в ІІ півріччі з незалежних від керівництва будівельних організацій причин може бути звільнено в будівництві біля 500 жінок, яких, як відомо, на роботу поза Кузнецовськом посилати не можна.
– Структура станції сформована і перед нами стоїть проблема скорочення кількості персоналу, – зауважив генеральний директор ВП “Рівненська АЕС” М.Фрідман, – Але коли ми організовуємо нові цехи, то виходимо на НАЕК “Енергоатом”, від якого вимагаємо працівників нових професій у штатний розпис. На сьогодні, наприклад, є 105 вакансій для висококваліфікованих інженерів-атомників. І це при тому, що працівників масових професій у нас надлишок.
Налагоджена тісна співпраця станції з міським центром зайнятості, завдяки чому на РАЕС працює 206 інвалідів. Ми також влаштовуємо на тимчасову роботу у соціальні підрозділи і дітей-сиріт. Але слід продумати майбутню співпрацю між МЦЗ і СПТУ для перекваліфікації кадрів, необхідних нам. Саме продумати, бо тут є певні труднощі: можна, звичайно, навчити цілу групу новій, необхідній станції професії, але де ж РАЕС візьме 20 вакансій по даній професії?
Андрій Басараба, директор прес-центру Кузнецовської міськради, депутат міської ради, зосередив увагу присутніх на питанні працевлаштування інвалідів. Він відмітив, що в цьому напрямі уже налагоджена співпраця МЦЗ і асоціації захисту прав інвалідів з дитинства “Надія”. Нещодавно відкрита швейна майстерня, в якій працюють інваліди, є й куди ширший проект, який, проте, потребує значних капіталовкладень. Але проблема в тому, що більшість підприємств не хочуть працевлаштовувати інвалідів, воліючи сплачувати компенсації у відповідний фонд.
Петро КОМНАЦЬКИЙ,
Кузнецовськ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору