Рівне:

Створення та просування сайтів

Юрій Бойко: Україна повинна самостійно видобувати свої енергоресурси

Суспільство 18-сер, 2005, 17:149 prov 1 066
Республіканці стурбовані критичною ситуацією, що склалася в ТЕК.
Стрімке зростання цін на нафту і газ вже визнають, як серйозну загрозу для світової економіки.
Для того, аби протистояти цьому необхідно мати чітку програму дій уряду. Доки Кабінет міністрів вирішує, що і як робити, республіканці вже розробили таку програму, і виглядає вона цілком реалістично.
– Ми готові сьогодні запропонувати сім тез, котрі, на наш погляд, допоможуть ліквідувати будь-які кризові явища, і в більш спокійному режимі дозволять існувати нашій економіці навіть за умов зростання світових цін на енергоносії, – заявив лідер Республіканської партії України Юрій Бойко на прес-конференції в Керчі.
У першу чергу, переконаний він, необхідно рівноправно розвивати три джерела надходження газу в Україну. “Ми вважаємо, що 30% газу ми повинні добувати самі, 30% одержувати від Росії, і 30% закуповувати в середній Азії”, – заявив Юрій Бойко.
За словами республіканця, сьогодні старання затягти іноземного інвестора превалює над здоровим глуздом. На жаль, Україна не має таку кількість копалин, аби ними можна було ділитися іншими країнами.
За оцінками фахівців при нинішньому рівні видобутку газу, Україні його вистачить на 30 років, і якщо зараз залучити іноземного інвестора, то ці запаси вже через 20 років будуть вичерпані.
Окрім цього, Ю.Бойко наголосив, що Україна повинна самостійно добути нафту і газ, а потім реалізовувати його на внутрішньому ринку. За його словами, для цього потрібно вкладати більше грошей у закупівлю сучасного устаткування. Нажаль, сьогодні українські нафтопереробні заводи відстають з технічних показників від світових.
Важливим кроком, на думку Ю. Бойка, є також довгостроковий і успішний розвиток співробітництва з країнами – партнерами. “Необхідно співробітництво з Росією і Середньою Азією і далі розвивати, інтегрувати, і переводити його на довгострокову основу в частині ціноутворення”, – відзначив він.
Обговорюючи проблеми в нафтогазовому секторі лідер РПУ також відзначив що, в Україні є всі можливості для того, аби нарощувати виробництво власної електроенергії і продавати її в Європу. Одним з важливих моментів в енергетичній стратегії України Бойко назвав запровадження національної програми з енергозбереження.
– Усі країни захищають свій ринок, захищають свою економіку, я вважаю, що ми повинні робити так само, – заявив лідер Республіканської партії.
За матеріалами прес служби РПО
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору