Рівне:

Створення та просування сайтів

Голку з ниткою замінив фотоапарат

Суспільство 25-сер, 2005, 16:399 prov 1 149
Так уже склалося, що багато професій, які існують, люди звикли поділяти на чоловічі і жіночі. От і керманичем фотооб»єктива традиційно ми звикли бачити чоловіка. Повз пильне око якого не проходять цікаві моменти, чудові пейзажі, люди, їх емоції та настрої. Але Ніна Політика, голова профспілкового комітету Рівненської обласної стоматологічної поліклініки, довела, що, орудуючи фотоапаратом, жінка ні чим не гірша за чоловіка.
Ні, фотографія – це не професія пані Ніни, адже за фахом вона медичний статист і вже 25 років жінка невтомно працює в медичній галузі. Фотографія – це захоплення, це те, чим із задоволенням займається у вільний час, тобто хобі.
– Чому фотографія? – роздумує Ніна Політика. – Сказати, що це любов із самого дитинства, не можу, бо то буде неправдою. Адже захопилася цією справою лише років п»ять тому. Серед занять, які в народі звикли називати жіночими, не знайшла жодного, яке б захопило мене повністю. Вишивання, в»язання спицями – до цього ніколи не лежала душа. Надто одноманітна робота. Співати чи танцювати – не відчувала, що маю до того хист. А фотографією займатися дуже цікаво, це більш сучасно.
І подорожуючи, виїжджаючи на природу, жінка не оминала нагоди помилуватися прекрасними картинами, пейзажами та масою інших дрібниць, які є навколо нас, але які часто не зупиняють на собі наше око. Почала не тільки насолоджуватися їхньою красою, а й націлювала на них свій фотооб»єктив. А згодом, коли відбувалася виставка самодіяльності медичних працівників, поміж лікарів-музикантів, танцюристів, співаків, рукодільників продемонструвала свої здібності і жінка-фотограф. На суд публіки вона представила фотосесію на тему: “Пам»ятники та мальовничі куточки Рівненщини”. Надалі Ніна Політика задумала зробити сесію “Всі професії важливі”, у сюжетах якої мріє охопити максимум професій – від простого робітника до ученого, від хлібороба до космонавта...
Та, на жаль, не всі ідеї, які зароджуються в голові жінки, їй вдається реалізовувати. Її, наповнене подіями, рухом та енергією, життя не завжди залишає час на улюблену справу. З головою поринає у робочі будні. І окрім основного роду занять уже 15 років поспіль вона є головою профспілкового комітету Рівненської обласної стоматологічної поліклініки – обираючи її, таким чином колеги висловлюють пані Ніні свою довіру та повагу. А віддана праця та небайдужість жінки до покладених на неї обов»язків не проходять повз увагу – Ніну Політику за її внесок у розвиток охорони здоров»я та активну участь у роботі профспілок нагородила Президія центрального комітету профспілки працівників охорони здоров»я України, неодноразово жінку відзначали і на обласному рівні.
І ці відзнаки справді заслужені, як зауважила одна з колег Ніни Політики. Адже нині дуже мало людей, які в збиток собі роблять добро іншим.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору