Рівне:

Створення та просування сайтів

Ющенко не дозволить Тимошенко продати "Укртелеком"

Україна 10-лют, 2009, 13:129 prov 1 186
Ющенко не дозволить Тимошенко продати "Укртелеком"


Президент України Віктор Ющенко не допустить розпродажу за безцінь стратегічних об’єктів України, в тому числі і «Укртелекому».

Про це сьогодні на брифінгу заявив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента України Роман Жуковський.

Представник СП в чергове розкритикував бюджетну політику уряду. За його словами, викликає велике занепокоєння, що в цей складний час для країни уряд дуже швидко хоче продати стратегічні підприємства України.

Серед інших до таких стратегічних об’єктів входить і «Укртелеком». «Президент не дасть розпродати за безцінь державні стратегічні об’єкти для того, щоб фактично прикрити неефективну бюджетну політику, не вносячи змін до бюджету», - сказав Жуковський.

Він вкотре наголосив на необхідності внесення змін державного бюджету
Нагадаємо, що виконуючий об

Тимошенко продасть шість важливих об'єктів вчетверо дешевше

ов`язку голови Фонду держмайна Дмитро
Парфененко 9 лютого повідомив, що За попередньою оцінкою Фонду державного майна України, вартість запланованого до продажу 67,79% пакета акцій ВАТ “Укртелеком” становить 7,5 млрд. грн. «Попередня оцінка ФДМУ становила 7,5 мільярдів і на комісії (приватизаційній), якщо дійде до розгляду на комісії, ми встановлюватимемо реальну ціну», - сказав він. За інформацією в.о. голови Фонду, номінальна вартість 67,79% акцій "Укртелекому» становить 3,5 млрд. грн.

Парфененко також додав, що оцінна ціна цього пакета в розмірі «25 мільярдів, 35 і так далі, яка фігурує в ЗМІ, на сьогодні поки що не відповідає дійсності, оскільки ніякі рішення щодо приватизації "Укртелекому" не приймалися і ціна не розраховувалася".

Водночас, міністр транспорту і зв`язку України Йосип Вінський 4 лютого заявив, що уряд планує в березні провести приватизацію “Укртелекому”.

Міністр зазначив, що продаж цього об`єкта сьогодні реальний і можливий, і стартова ціна підприємства може скласти 25 млрд. грн.

“Моя позиція – не менше 25 млрд. грн. Я думаю, що з`явиться інвестор, який у цих умовах купить за такі гроші “Укртелеком”, - сказав Вінський, пише www.unian.net.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору