Рівне:

Створення та просування сайтів

Алонсо для “Рено” виборює ще й Кубок конструкторів

Спорт 20-жов, 2005, 10:099 prov 993
Якщо володаря нового титулу чемпіона світу ми дізналися ще 25 вересня в Бразилії, то питання перемоги в Кубку конструкторів стояло до останнього. На перемогу в чемпіонаті претендували дві стайні – “Рено” і “Макларен”.
Недільна гонка почалася зі скандалу. Не встигли команди виїхати на розстановочне коло, як “Мінарді” Крістіана Альберса виявилася “припаркованою” в “Феррарі” Червоного Барона і обидва пілоти були змушені стартувати з боксів на нових машинах.
Старт перегонів видався досить спокійним, перші повороти всі гонщики пройшли без зіткнень. Відзначився лише Такума Сато, який влаштував фальстарт, що не залишилося непоміченим з боку стюардів, які покарали японця проїздом по піт-лейну.
Ситуація на трасі продовжувала залишатися все такою ж розміреною й неквапливою, поки не стався другий цікавий епізод. Гонщики усе ще їхали за машиною безпеки, коли раптом трапився зовсім несподіваний розворот Міхаеля Шумахера, який для нього став останньою подією в нинішньому сезоні.
Рестарту не витримала машина Монтойї, який був змушений заїхати в бокси і там її залишити. Через п»ять кіл відбулася подія, що зовсім стала шокуючою. Болід Нараіна Картікеяна дуже невдало ввійшов у поворот й, урізавшись у стіну, зайнявся. Поведінка співробітників автодрому в цій ситуації викликала здивування в усіх без винятку, адже палаючу й розбиту машину, що стояла посередині траси, довго начебто й не хотіли помічати. Індієць сам вибрався з кокпіта й пішов у бокси.
Перше й п»яте підсумкові місця команди “Рено” у цій гонці дозволили французам завоювати Кубок конструкторів. Їх остаточний відрив від “Макларена” склав дев»ять очок, що можна вважати непоганим результатом, адже в німців фінішував лише Кімі Райкконен.
Гран-прі Китаю. Шанхай, Китай.
Результат гонки: 1. Алонсо (Renault), 2. Райкконен (McLaren), 3. Ральф Шумахер (Toyota), 4. Фізікелла (Renault), 5. Клієн (Red Bull), 6. Маса (Sauber), 7. Веббер (Williams), 8. Баттон (BAR)...
Підсумкове становище в чемпіонаті: 1. Алонсо (Іспанія) – 133, 2. Райкконен (Фінляндія) – 112, 3. Міхаель Шумахер (Німеччина) – 62....
Кубок конструкторів: 1. Renault – 191, 2. McLaren Mercedes – 182, 3. Ferrari – 100.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору