Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 03-лис, 2005, 11:579 prov 957
Єхануров відбув з робочим візитом до США
Прем»єр-міністр України Юрій Єхануров відбув з робочим візитом до Сполучених Штатів Америки. Упродовж візиту український прем»єр планує зустрітися з Державним секретарем США Кондолізою Райс, адміністратором Національного космічного агентства США Марком Гріффоном, президентом Корпорації закордонних приватних інвестицій, віце-президентом США Діком Чейні, президентом Світового банку Полом Вуловцем і міністром енергетики США Семюелем Бодменом. Крім того, впродовж двох днів перебування у США Юрій Єхануров планує зустрітися з представниками Національного демократичного інституту та Міжнародного республіканського інституту, провідними політологами США, керівниками Торговельної палати.

Вилучено десятки тонн небезпечного морозива
Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики забракував і вилучив з продажу близько 40 тонн морозива. Це було зроблено під час перевірки дотримання прав споживача, повідомляє прес-служба цього відомства.
Загалом співробітники служби перевірили близько 100 тонн морозива.
Основними причинами вилучення продукту з торгівлі стали відсутність документів, які підтверджують безпеку і якість продукту, відсутність необхідної інформації про продукт, завершення терміну придатності і неналежні умови зберігання.
Крім того, у морозиві виявили занижену масову частку жиру і сухих речовин і завищену вологість. У низці зразків морозива лабораторні дослідження виявили наявність бактерій групи кишкової палички. За результатами перевірки порушників притягнуто до адміністративної відповідальності.

У Парижі не припиняються заворушення
У передмісті столиці Франції вже чотири дні не припиняються вуличні заворушення. У неділю, 30 жовтня, сталися нові зіткнення між молоддю і поліцією.
Під час однієї з вуличних сутичок у будівлі мечеті вибухнула газова граната. За однією з версій, це була граната зі сльозоточивим газом, яку задіяли поліцейські, щоб розігнати учасників заворушень. За іншою версією, йдеться про гранату з гірчичним газом, яку кинув хтось із молодих людей.
До вечора ситуація почала стабілізуватися, але протягом цього дня було легко поранено 6 поліцейських і спалено 8 машин та 16 сміттєвих баків.
Безладдя в Кліші-су-Буа почалися минулого тижня після того, як у четвер увечері двоє підлітків арабського походження 15 і 17 років загинули від удару струмом високої напруги. Серед їхніх друзів поширилася чутка, що загиблі вскочили до трансформаторної підстанції, втікаючи від поліцейських, які їх переслідували.
Після цього групи агресивно налаштованої молоді почали влаштовувати сутички зі співробітниками правоохоронних органів, палити припарковані на вулицях автомобілі й громити вітрини магазинів і яток. Але версію, що причиною загибелі підлітків стали дії поліцейських, прокуратура офіційно спростувала.

Загиблі в Амстердамі родом зі Львова
Тіла двох громадян України, які загинули в пожежі в амстердамському аеропорту “Схіпхол” (Нідерланди), ідентифіковані. Про це повідомив на прес-конференції міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.
За його словами, один із затриманих українських громадян мав підроблені документи, а інша громадянка, швидше за все, мала візу, термін якої вже закінчився. Борис Тарасюк зазначив, що після процедури розслідування їхні тіла будуть повернуті в Україну за рахунок нідерландської сторони. Міністр також зазначив, що громадяни України були родом зі Львова.
Відповідаючи на запитання, чи буде Україна вимагати фінансової компенсації сім»ям загиблих, Борис Тарасюк зазначив, що необхідно дочекатися результатів розслідування, щоб мати правові підстави вимагати компенсації сім»ям загиблих та висувати претензії нідерландській стороні щодо притягнення до відповідальності.
Як повідомляв УНІАН, внаслідок пожежі, що сталася в ніч з 26 на 27 жовтня в амстердамському міжнародному аеропорту “Схіпхол” (Нідерланди), загинули двоє громадян України. Загалом у пожежі загинули 11 осіб, 15 отримали поранення.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору