Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 17-лис, 2005, 12:299 prov 1 055
Буде спрощений виїзд за кордон
Міністерство транспорту і зв»язку має намір спростити контроль громадян, котрі відбувають з України, у всіх міжнародних аеропортах. Про це повідомила прес-служба Мінтрансзв»язку.
– Бориспільський досвід має широкий резонанс і підтримку пасажирів, тому ми будемо впроваджувати його у всіх міжнародних аеропортах України, – цитує прес-служба слова в.о. міністра транспорту і зв»язку Євгена Червоненка.
Відповідно до повідомлення, міністерство планує звернутися за підтримкою цієї ініціативи до Державної прикордонної служби і Державної митної служби.
З 13 червня митниця запровадила спрощену схему митного контролю громадян, котрі відбувають за межі України з аеропорту “Бориспіль”.
Ця схема, якою послуговуються в європейських країнах, передбачає, що громадяни самі визначають, чи треба декларувати свої товари і заявляти їх для митного оформлення, а також можуть декларувати багаж і ручну поклажу до і після реєстрації на рейс.
У квітні Президент Віктор Ющенко зажадав від керівництва Державної митної служби і Державної прикордонної служби спростити перетин кордону і проходження митних пунктів пропуску.

Квитки до Криму можуть подорожчати
На засіданні уряду голова Ради міністрів автономії Анатолій Бурдюгов повідомив, що кримська влада розглядає варіант включення суми курортного збору з кримських відпочивальників у вартість квитків до Криму.
За словами посадовця, Міністерство економіки АРК уже подало на розгляд Мінфіну пропозицію додати збір для розвитку рекреаційного комплексу Криму до вартості квитків у кримському напрямку.
Тим часом дехто з присутніх на засіданні висловився категорично за скасування цього збору і назвали його “ганебним та нерентабельним”. Цього року, за даними податкової, він приніс у скарбницю автономії 1 мільйон 200 тисяч гривень.
Як повідомив Бурдюгов, сьогодні Рада міністрів має намір виступити з ініціативою поміняти порядок адміністрування збору, але не скасовувати його, оскільки його затвердив Кабмін”.
– Уже передано листа міністрові транспорту про включення суми збору у вартість квитків у кримському напрямку, – підсумував Анатолій Бурдюгов.
Наразі курортний збір сягає 5 гривень із одного відпочиваючого, котрий прибуває до Криму.

З Ощадбанку намагалися викрасти 3 мільйони гривень
Працівники СБУ, Генпрокуратури і МВС запобігли розкраданню більше 3 мільйонів гривень під час їхнього переказу Державному ощадному банку, передають Українські новини.
За даними прес-служби СБУ, ці гроші перераховувалися Ощадбанку за рішенням Господарського суду Києва.
Про рішення суду дізналася група зловмисників, які розробили механізм заволодіння грішми під час переказу. Вони створили два фіктивних підприємства для фінансового траншу, виготовили фальшиві печатки суду і банку, сфальсифікували документи.
Співробітники правоохоронних органів змогли запобігти планованому розкраданню, і гроші вже надійшли на рахунок Ощадбанку.
На цей час з»ясовуються деталі відверненого злочину.

Через скажену корову госпіталізували 12 осіб
У Чернігівській області госпіталізовано 12 осіб, які контактували з коровою, хворою на сказ, передають Українські новини.
Відповідно до повідомлення МНС, о 15:25 14 листопада надійшла інформація, що 11 листопада в селі Рибінськ Корюковського району Чернігівської області у приватному господарстві від сказу загинула корова.
Обласна лабораторія ветеринарної медицини підтвердила захворювання тварини на сказ. Туша корови була спалена.
12 осіб, які перебували в контакті з коровою, доправлені в інфекційне відділення Корюковської центральної районної лікарні на профілактичне лікування.
Фахівці районної санепідстанції проводять протиепідемічні заходи у вогнищі захворювання.
На території населеного пункту введено карантинні обмеження.

Після землетрусу на Японію впало цунамі
Сильний землетрус – 6, 9 бала за шкалою Ріхтера – стався вранці у вівторок, 15 листопада, на півночі Японії.
Підземні поштовхи зареєстровано о 06:39 за місцевим часом у районах Тохоку і Канто північної та центральної частин головного японського острова Хонсю, а також на острові Хоккайдо.
Землетрус спричинив до цунамі. За даними головного метеорологічного агентства Японії, півметроваа хвиля досягла північного тихоокеанського узбережжя Японії близько 07:30 за місцевим часом.
Поліцейське управління країни звернулося до громадян із закликом залишити прибережні райони. Про жертви і руйнування інформації поки що не надходило.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору