Рівне:

Створення та просування сайтів

МАСЛІЙ ВІДПОВІСТЬ ПЕРЕД БОГОМ

Актуально 17-лис, 2005, 12:299 prov 1 151
Про злощасні 96 мільйонів, якими вимірюється перевищення службових повноважень колишнім головним лікарем Рівненської обласної клінічної лікарні Ярославом Маслієм, розгорілася суперечка на сесії обласної ради.
Начальник слідчого відділу прокуратури Рівненської області Юрій Демчук доповів, що Маслій, обіймаючи посаду головного лікаря, розрахувався за медичне обладнання векселем номінальною вартістю 96 мільйонів 984 тисячі 282 гривні 79 копійок, чим завдав обласній медицині значних матеріальних збитків. Крім того, встановлено, що Маслій використав вексельні бланки фінуправління, розраховуючись за фактично недоставлене обладнання. За словами Юрія Демчука, цей факт підтвердило досудове слідство.
– Остаточне рішення щодо цієї справи прийме суд, – сказав пан Демчук.
Однак, зважаючи на Положення про недоторканість депутатів місцевих рад, у якому передбачено особливий порядок притягнення їх до відповідальності, представник прокуратури попросив дозволу на притягнення Маслія до кримінальної відповідальності в обласних обранців.
У відповідь відразу ж прозвучала репліка депутата Михайла Кривка про те, що “оскільки на той час векселями розраховувалася вся держава, значить, усі тепер повинні стати перед судом”.
– Можливо, Маслій щось і вкрав, – сказала депутат Віра Коблилянська, – за це він відповість перед Богом, однак тоді він виконував розпорядження влади, тож питати за це потрібно з Сороки і Корилкевича, які на той час керували Рівненщиною.
Натомість, нинішній головний лікар обласної клінічної лікарні Мирослав Семанів заявив, що “говорити толерантно про злодійство і казнокрадство” не можна.
Ці дебати завершилися поіменним голосуванням. Зрештою, незважаючи на прохання голови ОДА Василя Червонія проголосувати “прозоро”, “щоб виборці зробили відповідні висновки”, подання прокурора більшість депутатів не підтримала.

Оксана КОРНІЄНКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору