Рівне:

Створення та просування сайтів

обласна рада відхилила подання прокурора

Актуально 16-бер, 2006, 13:219 prov 2 374
Депутати Рівненської обласної ради відхилили подання прокурора Рівненської області Леоніда Ореховського щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Рівненської районної ради В’ячеслава Матвійчука. За притягнення В’ячеслава Матвійчука до кримінальної відповідальності проголосувало тільки 20 депутатів обласної ради.
В’ячеслав Матвійчук, як зазначено в поданні обласного прокурора, «незаконно заволодів коштами Рівненського обласного бюджету на суму 55 тисяч гривень, які використав на ремонт приміщень ПСП «Омеляна».
Не дала згоди на притягнення В’ячеслава Матвійчука до кримінальної відповідальності і Рівненська районна рада, з аналогічним поданням до якої попередньо звертався прокурор області.
Депутати Рівненської обласної ради також відхилили подання обласного прокурора щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Рокитнівської районної ради Віктора Рудницького, якого звинувачують у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, а також у нецільовому використанні коштів Міжнародного агентства з атомної енергетики, яке в рамках програми міжнародного технічного співробітництва «Чорнобильський форум»фінансувало роботи зі зменшення впливу радіаційного забруднення на пасовищах і сінокосах села Єльне Рокитнівського району.
У відповідь на звинувачення в нецільовому використанні коштів Віктор Рудницький заявив, що, обіймаючи посаду голови Рокитнівської райдержадміністрації, він не керував підприємством. Не вислухавши Віктора Рудницького, нинішній в.о. голови Рокитнівської райдержадміністрації Анатолій Крупенко, запрошений на сесію, попросив його говорити по суті. Тоді голова обласної ради Роман Василишин звернувся до Анатолія Крупенка з проханням покинути сесійну залу і запропонував провести засідання сесії в закритому режимі. Втім і Анатолій Крупенко, і депутат Верховної Ради Сергій Олексіюк відразу ж вийшли з сесійної зали.
Коментуючи конфлікт, який виник під час сесії, Роман Василишин сказав, що «ця проблема не варта виїденого яйця». За відхилення подання прокурора проголосувало 34 депутати обласної ради. — Це рішення ми прийняли для того, щоб розв’язати руки прокуратурі і щоб депутати обласної ради п’ятого скликання до цього питання більше не поверталися, — заявив голова Рівненської обласної ради Роман Василишин.
Наталія ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору