Рівне:

Створення та просування сайтів

Що допомогло Росії переконати ЄС у своїй непричетності до газової війни?

Україна і світ 26-лют, 2009, 19:409 prov 1 219
Завдяки великим інвестиціям Російської Федерації у власний піар і рекламу, в Європі поширилася громадська думка, що Україна дійсно крала російський газ, що й призвело до газової війни. Таку думку озвучив депутат парламенту Великобританії і голова Парламентської української групи Джон Гроган, виступаючи на III Форумі "Європа-Україна: Наступний крок до об'єднаної Європи?".


Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в організаційному комітеті Форуму, зокрема, Дж.Гроган сказав: "Проте, у 2006 році, під час першого газового конфлікту між Україною і Росією, громадська думка європейців була цілком на стороні України".


Він також відзначив, що Україні потрібно більш жорстко донести свою позицію до громади Європейського Союзу, зокрема, залучаючи до цього свою діаспору. Крім того, на думку Дж.Грогана, важливим залишається розв'язання питання управління українською газотранспортною системою. Він допускає, що конструктивним виходом в цій ситуації може стати створення консорціуму "Україна-Росія-Євросоюз".


Нагадаємо, Росія і Україна 19 днів не могли врегулювати суперечку через ціну на газ і боргові претензії щодо торішніх постачань палива, і це призвело до серйозних перебоїв у постачаннях палива в країни Європи. Російська газова монополія "Газпром" 1 січня припинила поставки для українських споживачів, а ще через декілька днів зупинила і транзит через Україну в країни Європи. Для низки європейських країн це обернулося дефіцитом палива у період зимових холодів.

http://news.liga.net/ukr/news/NU091611.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору