Рівне:

Створення та просування сайтів

ЯК ГОНЩИКИ ЗУСТРІЧАЛИ НОВИЙ РІК

Спорт 05-січ, 2006, 15:119 prov 863
Формула-1 ніколи не стоїть на місці: перегони і тести проходять майже весь рік. Але й у “великому цирку” є час, коли гонщики не сідають за кермо, а механіки не беруть у руки ключі, коли припиняються тести. Це новорічні і різдвяні канікули, під час яких не проводиться жодного тесту. Зірки Формули-1 вважають за краще проводити свої відпустки по-різному. Хтось, як наприклад чемпіон світу-97 Жак Вільньов, вірний собі — відправляється додому, де проводить час за книжкою фентезі.
— Час, проведений наодинці із самим собою, може стати кращим у твоєму житті, — сказав якось канадець.
Втім, не всі проводять канікули так тихо. Дворазовий віце-чемпіон світу Кімі Райкконен на минулих канікулах потрапив у неприємну історію в нічному клубі. Охоронцям довелося виводити сильно захмелілого гонщика із закладу. Ця історія коштувала немало нервів не тльки пілоту, але і його начальнику і шефу McLaren Рону Деннісу, який виправдовував гонщика як міг.
Жива легенда “королівських” гонок, Міхаель Шумахер, вважає за краще разом із сім»єю і командою відправлятися на гірськолижний курорт, де проводить майже всі канікули.
— У мене, звичайно, техніка не дуже, але я стараюся. Лижі — це швидкість. Коли мчишся зі схилу і вітер свистить у вухах — це незабутньо. До того ж, від управління машиною Ф-1 теж потрібно відпочивати, — заявив семиразовий чемпіон світу. Втім, деякі гонщики навіть у новорічні свята мають виконувати зобов»язання перед спонсорами команд. Новоспечений чемпіон світу Фернандо Алонсо не проти повеселити себе і дітвору на Новий рік і зображає Снігуроньку.
Так, кілька років тому колишні напарники по команді Williams Хуан-Пабло Монтойя і Ральф Шумахер, передягнувшись у Санта-Клаусів, веселили дітей співробітників компанії BMW, яка тоді поставляла мотори команді. До речі, старший брат Ральфа теж переодягався Сантою, щоб привітати персонал команди Ferrari. Цього року Монтойя і його нинішній напарник Райкконен вирішили провести канікули тихо, по-сімейному.
Кімі Райкконен:
— Я збираюся провести новорічні свята зі своєю сім»єю, для мене це традиція. Це непоганий шанс надолужити упущене і поспілкуватися з моїми батьками і батьками дружини. Непогано було б отримати в подарунок реактивний літак — це помітно допомогло б мені в перельотах між перегонами. Але я буду радий будь-якому подарунку, чи то одяг, CD або DVD”.
Хуан-Пабло Монтойя:
— Це Різдво — перше для мого сина Себастьяна, і ми збираємося узяти його з собою на гірськолижний курорт до Європи, щоб показати сніг. Новорічні свята ми проводимо досить традиційно, в Колумбії. Ходимо в церкву, даруємо дітям подарунки. Для мене Новий рік пов»язаний з великими надіями — сподіваюся, McLaren Mercedes буде дуже сильний!
Навіть новачкам Формули-1 дають відпочити на Новий рік. Вітантоніо Ліуцци, який минулого року провів чотири гонки за Red Bull, свята незмінно проводить на дискотеках і модних тусовках. Втім, небажання Тоніо зайвий раз утрудняти себе вже стало ”притчею во язицех” Проте йому, як і іншим, доведеться все ж таки вийти на тестові траси вже 10 січня – готувати себе і машини до нового сезону, який обіцяє стати як ніколи напруженим.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору