Рівне:

Створення та просування сайтів

Інфарктна гра сусідів по таблиці

Спорт 05-бер, 2009, 09:409 prov 1 046
У двадцять першому турі чемпіонату України з баскетболу у суперлізі рівненський БК-93 “Пульсар” приймав БК “Полтава”. У турнірній таблиці колективи знаходяться поруч — тому такі матчі вдвічі принциповіші від решти. Саме тому полтавчани приїхали до Рівного із великою групою підтримки. Проте цього виявилося замало, й підопічні Михайла Переверзія святкували важку перемогу в овертаймі — 81:75 (26:26, 17:15, 18:15, 9:14, 11:5).
Про рішучість гостей вивезти з Рівного перемогу засвідчили стартові хвилини, які краще провели саме вони. Господарі досить швидко розставили все по місцях, довівши перевагу до дев’яти очок — 23:14. Полтавчани змогли надолужити відрив, і перша десятихвилинка завершилася внічию — 26:26. Друга та третя чверті пройшли у рівній боротьбі. Гравці БК-93 “Пульсар” були більш наполегливі, що дозволило перед заключною частиною заробити п’ятиочкову перевагу. Полтавчани знову змогли відігратися й перевести матч у додатковий час — 70:70. На останній хвилині і кількох секундах гравці обох команд вводили в нервовий стан уболівальників та тренерів, по черзі марнуючи атаки. Фінальний свисток сповістив про овертайм.
Його краще провели підопічні Михайла Переверзія. Головним героєм став досвідчений Дмитро Брянцев, який, забивши п’ять очок, вселив впевненість у діях своїх партнерів. Втретє наздогнати господарів у полтавчан не вистачило сил. Як наслідок — нелегка перемога — 81:75.
За БК-93 “Пульсар” відзначилися: Ілля Шемосюк — 17 очок, Дмитро Брянцев — 15, Роман Гуменюк — 12, 14 підборів та 5 блок-шотів, Павло Улянко — 11, Олександр Захожий — 8, Дмитро Дятловський — 7, Віктор Герасимчук — 5, Анатолій Дубнюк — 3, Андрій Артимович — 2. У складі гостей найрезультативнішими були Гітіс Сірутавічус — 21, Уельс Джейсон, К’єза Аурімас та Юріца Жужа — по 10.
Рамунас Цвірка, головний тренер БК “Полтава”:
— Перш за все вітаю “Пульсар” з перемогою. Сьогодні на майданчику були рівні за силами команди. Долю поєдинку вирішили дрібниці, з яких складається перемога. Я незадоволений грою своєї команди. Я робив акцент на захисті, але справилися з цим мої підопічні лише в заключній чверті. Цього разу удача посміхнулася команді Рівного.
Максим Івшин, гравець БК “Полтава”:
— Нам для перемоги не вистачило кількох влучних кидків, кількох підборів й концентрації. Могли зіграти краще, боролися, але чогось не вистачило. Ми налаштовувалися на важку боротьбу.
Михайло Переверзій, старший тренер БК-93 “Пульсар”:
— Переможців не судять. Як би там не було — ми змогли вирвати перемогу. Впродовж всієї гри, особливо в заключній її частині, було достатньо моментів, які змушували хапатися за серце. Я задоволений результатом матчу, чого не можу сказати про якість гри. Хочу подякувати гравцям за самовіддачу та вболівальникам за палку підтримку.
Олександр Захожий, гравець БК-93 “Пульсар”:
— Ми зустрічалися із сильним суперником. Полтавчани зараз на ходу, дві перемоги поспіль про це свідчать. Завдяки самовіддачі та підтримці трибун нам вдалося перехилити шальки терезів на свій бік.
Дублери рівнян перемогли більш ніж впевнено — 85:60.
Результати решти ігор: ”Сумихімпром” — МБК ”Миколаїв” — 71:92 (дубль 67:83), БК ”Київ” — ”Азовмаш” — 57:59 (79:76), БК ”Донецьк” — ”Хімік” — 104:101 (2ОТ) (80:86).
Центровий БК-93 “Пульсар” Роман Гуменюк реалізував 5 із 7-ми двохочкових кидків і 2 штрафних, а також, зібравши рекордні для нього 14 підборів, записав на свій рахунок “дабл-дабл”, до якого він додав 5 блок-шотів й одну передачу. Як наслідок - 22 бали рейтингу ефективності й місце в команді двадцять першого туру.
Свій наступний поєдинок рівняни проведуть 7 березня в Южному проти місцевого “Хіміка”. Гості, їдуть маючи в активі 27 очок та сьоме місце, господарі прийматимуть, перебуваючи на четвертому із 32 пунктами. На вершині турнірної таблиці двовладдя — “Азовмаш” та БК “Київ” набрали по 39 очок.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору