Рівне:

Створення та просування сайтів

ПРЕЗИДЕНТ КВАРТИР НЕ РОЗДАЄ. БУЗИНАРСЬКИЙ ТЕЖ

Актуально 19-січ, 2006, 10:259 prov 1 146
Понад чотири тисячі звернень громадян щодо неякісної роботи органів влади отримала за п»ять місяців регіональна приймальна Президента у Рівненській області. Як розповів керівник приймальні Михайло Бузинарський, звернення стосуються різних проблем: від побутового й особистого характеру до скарг на діяльність органів виконавчої влади.
Передусім, мешканці Рівненщини найбільше не задоволені роботою виконавчої влади краю. З цього приводу регіональна приймальна Президента отримала 350 звернень. Найбільш болючими у цьому сенсі були питання недбалого ставлення посадовців до громадян, а також надання земельних ділянок та житла. Проте, як наголосив Михайло Бузинарський, практично приреченими є питання про покращення житлових умов, адже вони вимагають значних капіталовкладень. При всій чималій кількості скарг на органи виконавчої влади не задоволених власне діями голови облдержадміністрації майже не виявилося. Надійшла лише одна скарга, яка стосувалася відсутності Василя Червонія на робочому місці у день прийому громадян.
Зі значним відривом від лідера зі скарг на свою роботу друге місце посідають суди різних інстанцій – 136 звернень. Але невдоволення населення ними постійне. Це, як зазначив пан Бузинарський, говорить про необхідність змін у судовій гілці влади на законодавчому рівні. Більше сотні скарг стосуються діяльності УМВС на Рівненщині, 61 – Рівненської міської адміністрації, майже 70 звернень спрямовані на прокуратуру. Але приблизно 60% скарг, які надходять до регіональної приймальні Президента у Рівненській області, вирішуються на користь громадян. Принаймні, у цьому переконує Михайло Бузинарський.
Майже всі звернення та скарги мешканців Рівненщини вирішуються на місцевому рівні. Адже саме для цього створюються регіональні приймальні Президента. Проте близько двох відсотків звернень передаються безпосередньо першому помічнику Президента чи керівнику президентського офісу. Це стосується найбільш резонансних справ. Як-от нещодавнє загострення міжконфесійної ситуації в Острозі.
Що ж до ситуації у різних областях України, то, як розповів Михайло Бузинарський, найбільше скарг на нинішню владу серед усіх регіональних приймалень надходить до Донецької.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору