Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 23-лют, 2006, 09:599 prov 1 121
На виборчі бюлетені витратять понад 15 мільйонів
Витрати Центральної виборчої комісії на виготовлення і транспортування виборчих бюлетенів на всі виборчі дільниці з виборів народних депутатів України складають 15 млн. 600 тис. гривень.
Про це повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович. За його словами, виготовленням виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах займатимуться територіальні виборчі комісії.
— Виборчі бюлетені для місцевих виборів відрізнятимуться за кольором від виборчих бюлетенів з виборів до Верховної Ради, — уточнив він.
Голова ЦВК не зміг спрогнозувати, які можуть бути розміри бюлетенів для виборів депутатів місцевих рад. Він також нагадав, що відповідно до закону, назви суб»єктів виборчого процесу на виборах до місцевих рад можуть друкуватися з двох сторін одного паперу.
Центральна виборча комісія передала Міністерству закордонних справ бланки відкріпних посвідчень для голосування на виборах до Верховної Ради у закордонному виборчому окрузі. За словами заступника ЦВК Миколи Мельника, ЦВК передала представникам МЗС для подальшого розповсюдження на закордонних виборчих дільницях 3880 відкріпних посвідчень, що становить 1% від кількості виборців, зареєстрованих у закордонному виборчому окрузі.

Зіткнулося 12 транспортних засобів
Складні погодні умови спричинили масштабну дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася на 207-му кілометрі швидкісної траси “Одеса-Київ” на Черкащині, передає УНІАН.
За кілька хвилин на автошляху зіткнулося 12 автобусів та автомобілів, які загалом перевозили 137 осіб, повідомили у прес-службі МНС.
Зокрема, водій “Ікаруса”, що прямував на ринок до Києва, під час виконання обгону не втримав на слизькій трасі машину і його почало заносити.
Щоб запобігти зіткненню з іншим автобусом, водій спрямував “Ікарус” в електричну опору, проте після удару автобус усе одно розвернувся і він перетнув шлях автомобілям, що рухалися за ним. Через густий туман, ожеледицю і велику швидкість авто один за одним почали таранити завмерлі на дорозі машини. Загалом у ДТП потрапили шість автомобілів.
Уманські рятувальники, які оперативно прибули на місце, допомогли витягти з понівечених авто потерпілих і передали їх співробітникам швидкої допомоги. Унаслідок пригоди шестеро осіб отримали травми різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані до уманських лікарень. Загиблих немає.

Нацраду отруїли ртуттю
Усі співробітники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в четвер, 16 лютого, не змогли потрапити на свої робочі місця через забруднення приміщення ртуттю.
Фахівці МНС України проводили роботи з демеркурізації приміщень ще з середи, коли невідомий зловмисник розлив отруйний метал на одному з поверхів будинку.
Попри всі зусилля хіміків, концентрація парів ртуті в повітрі в приміщеннях ради все ще сягає за гранично допустимі показники.
У зв»язку з цією подією керівник прес-служби Національної ради Микола Грищенко філософськи зауважив: “Коли Нацрада знову почне працювати, поки що не відомо”.

Україна запустить у космос супутник “Січ-2”
Національне космічне агентство України має намір вивести в космос супутник вітчизняного виробництва “Січ-2”.
Як повідомив генеральний директор агентства Юрій Алексєєв, запуск супутника заплановано на перший квартал 2007 року.
“Січ-2” розробляють у межах нової Загальнодержавної національної космічної програми на 2007-2011 роки. Проектантом супутника є дніпропетровське конструкторське бюро “Південне”.
Супутник буде проводити спостереження за Землею і може бути використаний в інтересах національної оборони і народного господарства.
“Січ-2” належить до класу мікросупутників. Вартість проекту — майже 20 млн. доларів. Виведення на орбіту 1 кілограма космічної техніки оцінюють у 10-30 тис. доларів. Водночас, Алексєєв вважає, що “Січ-2”, який запустять з Байконуру ракетою “Дніпро”, важитиме до 350 кілограмів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору