Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 12-бер, 2009, 15:539 prov 1 242
Найтовстішій людині у світі змайстрували спецавтомобіль
Для мексиканця Мануеля Урібе, який визнаний найтовстішою людиною у світі, виготовили спеціальний автомобіль.
Для того, щоб машина змогла витримати вагу Мануеля Урібе, в “Chevrolet Astrovan” 1989 року випуску зробили деякі зміни: з автомобіля зняли дах, прибрали ряд сидінь. Мексиканець збирається посадити за кермо дружину, а сам розміститися позаду на матраці. Переміщатися з ліжка в автомобіль і назад Урібе буде за допомогою невеликого підйомника.
Друзі Мануеля Урібе, які називають його “Меме”, вже охрестили машину “Меме-мобілем”. “Ну ніби як “Бетмобіль”, — сказав мексиканець. Тепер вони з дружиною планують зробити в травні поїздку на пляж, — повідомляє Лента Ру.
Мануель Урібе був занесений до “Книги рекордів Гінесса” як найтовстіша людина у світі в 2006 році. У той час його вага становила 560 кілограмів, пізніше близько 250 кілограмів йому вдалося скинути. Проте останні шість років він майже не покидав ліжко.

Матері Буша
зробили операцію на серці
Дружина колишнього президента США Джорджа Буша-старшого Барбара успішно перенесла хірургічну операцію на серці.
За словами хірурга Джеральда Лоурі з Методистської лікарні в Х’юстоні, який її оперував, протезування клапана аорти пройшло “надзвичайно добре”. За словами лікаря, він чекає повного одужання пацієнтки і дуже швидкого її повернення до нормального життя, — повідомляє Форум.
Нагадаємо, в листопаді 2008 року 83-річна Барбара Буш перенесла операцію, пов’язану з лікуванням виразки шлунку. Її провели хірурги цієї ж лікарні.

Скоро не доведеться зафарбовувати сивину
До цього часу наука не знала, чому з віком волосся сивіє. Але нещодавно вчені з університетів Майнца і Бредфорда розгадали цю загадку, — пише на сторінках “Die Welt” Норберт Лоссау: винен у всьому перекис водню.
У результаті наукових досліджень було встановлено, що саме ця агресивна хімічна речовина відповідає за зміну кольору волосся. Ученим вдалося довести, що перекис водню, який у малих кількостях утворюється в організмі в результаті обмінних процесів, пригнічує природне виробництво фарбувального пігменту меланіну, що відповідає за колір волосся. В організмі молодих людей перекис водню швидко розщеплюється, але з віком цей процес сповільнюється і, як наслідок, волосся поступово сивіє.
“Тепер ми точно знаємо, який механізм лежить в основі цього молекулярного процесу”, — говорить Хайнц Декер з Інституту біофізики в Майнці. Розробка ліків від сивини, упевнений він, стає лише питанням часу.

Шведська пенсіонерка
забула $86 тисяч у трамваї
Шведська пенсіонерка забула в трамваї понад 86 тисяч доларів, які везла в банк. Колишня швея на ім’я Біргітта, що проживає в місті Гетеборг, роками складала гроші в коробочку, проте зрештою зважилася відвезти заощадження в банк і відкрити депозит.
Шведка до верху наповнила свою сумку десятьма тисячами банкнот на загальну суму 500 тисяч крон і вирушила в банк, — пише “Сьогодні”.
Коли старенька доїхала до місця призначення, вона з жахом виявила, що покинула трамвай без свого цінного багажу. Боячись розповісти про це своїй сім’ї, жінка спочатку зв’язалася з представником автопарку, але сумка з грошима, як і слід було чекати, безслідно зникла.
“Не думаю, що у мене є шанс отримати гроші назад. Але якщо хтось все-таки вирішить мені їх повернути, він безумовно отримає винагороду”, — сказала жертва власної забудькуватості.
Проте поліція міста виявилася налаштована оптимістичніше, запевнивши, що спробує виявити того, хто взяв сумку, скориставшись записом трамвайних камер прихованого спостереження.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору