Рівне:

Створення та просування сайтів

Тарифи зросли і… подешевшали

Новини регіону 30-бер, 2006, 10:359 prov 1 236
Якось на центральному майдані селища Млинова відбулася акція-протест проти різкого підвищення цін на водопостачання та водовідведення. На майдані зібралося більше сотні громадян. Переважало наше славне жіноцтво у тому зібранні просто неба, хоч і не забарилися всюдисущі зіваки, зголоднілі на різного роду велелюдні акції.
Але їх чекало розчарування, бо на Майдані тривала ділова розмова. Обійшлося без політичних натяків. Найдовше із мітингувальниками спілкувався селищний голова Сергій Воробей. Він зазначив, що непопулярне в народі, але економічно обґрунтоване рішення про поетапне підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення депутатам далося нелегко — зважували-переважували аргументи до остаточного його затвердження сім годин, встановивши таким чином часовий рекорд обговорення селищних проблем. Сергій Воробей обґрунтував законність підняття тарифів згідно із Законом України «Про комунальні послуги», в одному із пунктів якого зазначено, що «виробник має право на відшкодування витрат у разі затвердження відповідним органом місцевого самоврядування цін, тарифів, нижчих від розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво». Лише за дев’ять місяців минулого року таких витрат «набігло» ні мало ні багато — 36 тисяч гривень. У бюджеті селищної ради таких коштів не було, хоча у минулі роки ця сфера дотувалася.
Втім, вихід знайшли. Нещодавно сесія селищної ради виділила 25 тисяч гривень із вільних залишків бюджетних коштів загального фонду, на 1 січня 2006 року дотацію житлово-комунальному підприємству «Млинівське» для відшкодування різниці у тарифах на послуги водопостачання і водовідведення у першому кварталі 2006 року. Відтак, у перші три місяці року Червоного Собаки селищна рада компенсує млинівчанам половину вартості цих послуг. Водночас депутати наголосили: громадяни, котрі мають заборгованість комунальникам, мають розрахуватися з ними. Адже не виключено, що у другому півріччі неплатників комунальних послуг позбавлять такої пільги.
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору