Рівне:

Створення та просування сайтів

Пристрасті за Тарасом

Новини регіону 30-бер, 2006, 10:379 prov 1 186
Нещодавно на сесії Млинівської селищної ради йшлося про те, щоб продати на аукціоні пам’ятник Леніну й виручені кошти витратити на будівництво пам’ятника Тарасу Шевченку на центральному майдані Млинова.
Демонтований в ейфорійному від проголошення незалежності України 1991 році монумент Ілліча втратив, так би мовити, ідеологічну цінність, але його метало-матеріальна частина може послужити українській справі. Відтак, історична реліквія, яка майже півтора десятка літ просто неба пролежала у дворі житлово-комунального підприємства «Млинівське», очевидно, незабаром трансформується в історичний спомин. До речі, на цій же сесії депутати із вільних залишків бюджетних коштів загального фонду 15 тисяч гривень скерували на виготовлення технічної документації і встановлення пам’ятника Великому Кобзарю.
На останній сесії уже районної ради четвертого скликання шевченківська тема мала продовження. Річ у тім, що селищний голова Сергій Воробей взяв слово і виклав власні міркування, а також думку селищного депутатського корпусу. Загальна кошторисна вартість пам’ятника Шевченку — 113 тисяч гривень, висота — 4,2 метра, а виготовлений він буде із кованої міді. Пан Сергій показав скульптурну композицію — копію майбутнього монумента, яка, дасть Бог, на цьогорічну Покрову — свято Млинова — трансформується в оригінал.
Відтак, Сергій Воробей просив депутатів райради із коштів селищного бюджету, які скеровуються у районний бюджет ( а це близько 146 тисяч гривень) 60 тисяч грн. не вилучати, а залишити селищу на будівництво пам’ятника Шевченку. Таким чином вклад селища і району втілиться у формулу п’ятдесят на п’ятдесят. Депутати, котрі взяли участь у роботі сесії, більшістю голосів підтримали пропозицію селищного голови. Єдиний депутат, котрий не голосував за це рішення, певною мірою розвеселив колег у залі, бо виявив не антишевченківську позицію, а, швидше, солідарність із власною посадою, адже саме йому доводити до логічного завершення оте фінансове завдання.
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору