Рівне:

Створення та просування сайтів

Кубок у Києві

Спорт 06-кві, 2006, 11:509 prov 950
У п’ятницю до Києва прибув Кубок світу ФІФА, який трохи більше, ніж за три місяці буде вручений переможцю чемпіонату світу в Німеччині. В «Українському домі», де відбулося офіційне представлення Кубка, зібралося чимало міліціонерів та охорони в цивільному і не менше журналістів. Відкривали Кубок світу Блохін та Павленко. Коли ж Блохіна попрохали доторкнутися до Кубка для фотожурналістів та телекамер, то головний тренер збірної сказав, що це погана прикмета...
Після Києва Кубок світу відправиться до Ліссабона, потім в Афіни, а завершить своє турне в Римі.
На прес-конференції з приводу прибуття Кубка світу до Києва головний тренер національної збірної України Олег Блохін розповів новини у підготовці синьо-жовтих до ЧС-2006 року. Причому, радісним Блохін не виглядав і всім був незадоволений.
— Чи знаєте ви вже гравців, які поїдуть на чемпіонат світу? Охарактеризуйте вашу групу, які завдання перед командою поставлені на майбутньому Мундіалі?
— Я ще не знаю, який склад повеземо в Німеччину. Товариських матчів у нас не було і не відомо, хто поїде на чемпіонат світу. ФІФА поставила термін — до 15 травня надати заявку гравців на ЧС-2006 року, а в нас у цей час тільки закінчиться чемпіонат. До того ж, у мене проблема — молодіжна збірна, яка виїжджає на чемпіонат Європи. І задіяти когось у гравців цієї команди буде проблематично.
Щодо суперників, іспанців же представляти, я думаю, не варто. Гарна команда. По Тунісу — це команда, яка виграла Кубок Африки, і всі гравці грають у провідних європейських командах. Загадка для нас — це збірна Саудівської Аравії, яка дуже часто проводить товариські матчі. Завдання ж у нас на ЧС-2006 – вийти з групи.
— Чи можливі якісь новачки у вашій команді до чемпіонату світу?
— Я вже відповідав на це запитання. Ті гравці, які шість місяців тому виграли для нас путівку на ЧС-2006, не обов’язково поїдуть у Німеччину. За колишні заслуги брати будь-кого не збираюся. Багато які гравці нині не відповідають рівню національної збірної. З різних причин. Я з багатьма хлопцями вже говорив. З тим відношенням до гри та рівнем, який вони нині показують, вони не підходять для національної команди. Мене це не влаштовує. Тому якщо буде 20 чоловік, а не 23, то поїдемо з 20.
— Яка ситуація з голкіперами? Могли б ви нині назвати трійку воротарів збірної?
— Можу вам відповісти: раз, два, три... Я ж вам кажу, що 15 травня я маю відправити заявку і не можу назбирати 23 гравців... За два місяці до початку ЧС-2006 у нас проблема з Шовковським. Шуст заграв і його знову посадили на лавку. Є Рибка ще, але враховуйте те, що попереду ще фінальна частина молодіжної першості Європи і в команди Михайличенка основний голкіпер П’ятов. Якщо я буду в нього забирати воротаря, то буде проблема в його команди. Я думаю, що все-таки когось із молодих гравців я буду брати. У нас є тренер воротарів Роменський, і як би він в сторону не ухилявся, йому все одно доведеться приймати рішення.
У нас ще є проблема з фірмою «Lotto». Ми вже нині повинні дати їм прізвища гравців, які поїдуть у Німеччину, щоб вони вибили їх на майках. Які їм прізвища давати? Хіба що тренерський склад і ще кілька чоловік. Є такі організаційні моменти, які я не розумію. Німецька сторона вже хоче, щоб ми їм надали розклад тренувань, відкритих тренувань, зустрічей з журналістами. Це їм потрібно вже за два місяці?!
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору