Рівне:

Створення та просування сайтів

Майк Тайсон вшанував пам’ять Мао Цзедуна

Спорт 06-кві, 2006, 11:519 prov 979
Знаменитий американський боксер Майк Тайсон, який на три дні прилітав до Китаю, в неділю відвідав мавзолей Мао Цзедуна, розташований на площі Тяньаньмень в Пекіні. «Залізний Майк» купив декілька книг про «Великого Керманича» і заявив, що відчуває себе нікчемним, знаходячись поряд з останками Мао Цзедуна.
Під час відвідин усипальні Тайсон, одягнений у футболку із зображенням центрового клубу НБА «Майамі Хіт» Шакіла О’Ніла, встиг привітати відвідувачів, котрі заповнили будівлю, і швидко покинув мавзолей.
Варто відзначити, що більше двадцяти років тому боксер зробив собі на руці татуювання Мао Цзедуна, яке стало однією з особливостей Тайсона. Пізніше, коли «Залізний Майк» відсидів тюремний термін за згвалтування, він стверджував, що у в’язниці читав вибрані роботи людини, яку дотепер поважають у Китаї за те, що об’єднав націю, але в той же час він відомий як один з найжорстокіших диктаторів у світовій історії.
Нагадаємо, що Тайсон прилетів до Китаю на запрошення одного з друзів, щоб відкрити новий нічний клуб у Шанхаї. Влада мегаполісу спочатку планували присвоїти боксеру звання почесного громадянина міста, проте потім відмовилися від цієї ідеї, вирішивши, що людина, яка мала стільки неприємностей із законом, не може бути почесним громадянином.
— Багато хто вважає, що робити Тайсона почесним громадянином нерозумно, — пояснив Кінань Ван, один із заступників глави Люо Дянь (район Шанхаю). — По-перше, він вперше приїхав у наше місто, по-друге, у минулому був замішаний у багатьох скандалах.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору