Рівне:

Створення та просування сайтів

Дебютант не залишив шансу

Спорт 26-бер, 2009, 18:029 prov 1 105
У черговому турі чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги рівненський БК-93 ”Пульсар” приймав БК ”Донецьк”. Гості – одні з претендентів на перемогу у змаганнях, що вони й продемонстрували у грі з підопічними Михайла Переверзія. Господарі змогли чинити гідний опір лише у першій половині. Шкода, але на весь матч рівнян не вистачило — 66:89 (17:19, 11:17, 16:35, 22:18).
Проти потужного та амбіційного дебютанта наша команда вийшла не в оптимальному складі. Єдиним підсиленням було повернення у стрій Іллі Шемосюка. Проте, як показала гра, на сьогодні він далекий від своєї оптимальної форми. За підтримки вболівальників рівняни змогли на рівних грати протягом перших двох чвертей. Трішки більше, ніж за дві хвилини до завершення першої половини, Анатолій Дубнюк зрівняв рахунок у матчі — 28:28. У час, що залишився, забивали лише донеччани. На перерву гості пішли за восьмиочкової переваги — 36:28.
Початок третьої десятихвилинки був не менш шокуючим для “пульсарівців”, аніж завершення другої. Більше двох хвилин рівняни не могли зрушити з мертвої точки — на табло світилися все ті ж 28 очок. В той самий час баскетболісти БК “Донецьк” вправно набирали пункти й здійснили спурт 10:0. З урахуванням другої чверті це склало 18:0. Рахунок став 46:28, після чого рівняни змогли забити два очки. Загалом, третя чверть була повністю за гостями. Гравці БК ”Донецьк” заграли агресивніше та щільніше. Знаходячись під таким пресингом, підопічні Михайла Переверзія розгубилися. Цим сповна скористався суперник. Закинувши у третій десятихвилинці удвічі більше очок, він гарантував собі загальну перемогу. Вигравши заключну десятихвилинку, господарі лише підсолодили гіркоту поразки — 66:89.
У складі БК-93 ”Пульсар” очки набирали: Роман Гуменюк та Дмитро Брянцев — по 16, Дмитро Дятловський — 15, Анатолій Дубнюк — 8, Ілля Шемосюк — 7, Віктор Герасимчук — 4. У БК ”Донецьк” найрезультативнішими стали Пі Джей Таккер — 32 пункти, Кріс Оуенс — 18 та Деметріус Александер — 13.
В’ячеслав Богданов, гравець БК ”Донецьк”:
— Рівне – непередбачувана вдома команда, тому тренер налаштовував нас на боротьбу. Саме так і сталося. Головне — не дали господарям реалізовувати швидкі кидки й ”закрили” снайперів. Тому у суперника такий невисокий процент влучань.
Ігорс Міглінієкс, головний тренер БК ”Донецьк”:
— Проаналізувавши статистику матчів з рівнянами, я залишився незадоволений двома показниками — підборами та втратами. В сьогоднішньому поєдинку мої підопічні здійснили більше підборів (46 проти 33) й зробили менше втрат ( 10 проти 17). Це стало основою перемоги. У першій половині гри точилася рівна боротьба. У перерві я попросив гравців грати щільніше й не давати вашим снайперам кидати. З цим вони впоралися чудово. Щоправда, у заключній десятихвилинці мої підопічні дещо розслабилися, а цього з ”Пульсаром” не треба робити. Ця команда грає до останньої секунди.
Михайло Переверзій, головний тренер БК-93 ”Пульсар”:
— Об’єктивно кажучи, “Донецьк” – серйозний суперник. Гадаю, йому під силу замахнутися на чемпіонство. За фінансовими можливостями та укомплектованістю йому немає рівних у суперлізі. У нас кадрові проблеми. Попри це, ми боролися до кінця другої чверті. Розслабленість в останні хвилини коштували провалу. Не можу сказати, що гравці не старалися. Проте на сьогодні нам не під силу весь поєдинок на рівних боротися із донеччанами.
Ілля Шемосюк, гравець БК-93 ”Пульсар”:
— Мені важко фізично відновитися після травми. Втома далася взнаки наприкінці матчу. Поки мене не вистачає на всю гру. Відчуваю, що найближчим часом зможу вийти на свій рівень. На жаль, у поєдинку з “Донецьком” у другій половині втратили командну гру, кожний грав за себе у якийсь незрозумілий ”стрітбол”. Провалили третю чверть, що стало визначальним у підсумковому рахунку.
Дубль БК-93 ”Пульсар” теж не відстав від старших товаришів — 60:114.
Результати решти ігор: “Азовмаш” — “Сумихімпром” — 82:73 (дублери 75:71), БК “Київ” — БК “Полтава” — 75:64 (92:69), “Хімік” — МБК “Миколаїв” — 67:78 (97:32 та 74:69).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору