Рівне:

Створення та просування сайтів

Тариф на водовідведення у Рівному хочуть підняти на 30%

Останні новини 27-бер, 2009, 13:109 Lobanovskiy 1 064
27 березня на розгляд сесії Рівненської обласної ради виноситься питання про 30% підняття тарифу на водовідведення. Згідно із заявами керівництва Водоканалу, новий тариф теж не покриває всіх витрат, тому, вочевидь, незабаром знову постане питання про його підняття. Про це ZAXID.NET повідомили у Рівненській "Народній самообороні".

У повідомленні зазначено, що "сьогодні ніхто із відповідальних осіб не дає відповіді на запитання - а звідки ж рівняни, в умовах зростання інфляції, безробіття, падіння реального рівня життя, мають дістати додаткові кошти на оплату збільшених тарифів.

Обмежившись лише підняттям тарифу, і не запропонувавши рівнянам ніяких компенсуючих заходів, влада може спричинити ситуацію, коли громадяни з об’єктивних причин не зможуть їх оплачувати. Таким чином, зростуть борги перед комунальним підприємством і його проблеми не будуть вирішені".

"Народна самооборона" вважає, що депутати Рівненської обласної ради при прийнятті рішення про підвищення комунальних тарифів повинні запропонувати також заходи, які б зменшували соціальну напругу.

Серед таких заходів могла б стати реалізація програми із встановлення лічильників для населення: на пільгових умовах - для соціально незахищених верств населення, в безвідсотковий кредит - для інших громадян. Сьогодні також особливої актуальності постає питання про компенсацію з місцевих бюджетів комунальних платежів для багатодітних сімей та інших незахищених категорій населення. Це дало б змогу тисячам мешканцям області зменшити комунальне навантаження на власні гаманці.

Рівненський обласний осередок Громадянського руху "Народна самооборона" сподівається на розсудливість депутатів Рівненської обласної ради, їх вірність принципам і гаслам, за допомогою яких вони здобули мандати довіри від мешканців області. "Народна самооборона" сподівається, що служіння інтересам звичайних виборців є незаперечним пріоритетом для депутатів обласної ради".
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору