Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 11-травня, 2006, 15:129 prov 946
Міліціонерів і пенсіонерів позбавлять пільг на проїзд
На думку міністра транспорту і зв’язку України Віктора Бондаря, надання пільг на користування транспортом має носити вибірковий характер, передає Інтерфакс-Україна.
На думку Бондаря, ці пільги повинні компенсуватися шляхом підвищення рівня прибутків працівників правоохоронних органів, зокрема підвищення заробітних плат.
Міністр також вважає, що пільги для пенсіонерів можуть бути збережені протягом п’яти років і упродовж цього часу має паралельно вирішуватися питання про підвищення пенсій для цієї категорії населення.
Крім того, за словами Бондаря, восени на рівні парламенту необхідно розглянути питання про зміну підходу до надання пільг на користування транспортом.
Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр Юрій Єхануров доручив різним відомствам і міністерствам впорядкувати пільговий проїзд у транспорті, право на який зараз мають 23 млн. громадян.
Загальна ж сума субвенцій, необхідна для компенсації витрат транспортним підприємствам від перевезень пільгових категорій населення, в розрахунку на рік складає 5,1 млрд. гривень.

Вийшов роман “Убити Ющенка”
Президент Віктор Ющенко не читав французького роману “Убити Ющенка”. Про це повідомила прес-секретар глави держави Ірина Геращенко на брифінгу в п’ятницю, 5 травня.
— Я знаю французьку мову... Цей роман у Франції вийшов раніше, ніж в Україні, тому я його читала, — сказала вона.
Президентський прес-секретар додала, що Віктор Ющенко належить до тих людей, які читають класичну літературу, і тому цей роман він не читав.
Новий роман французького письменника Жерара де Вільє “Убити Ющенка” політичний детектив, дії якого відбуваються під час Помаранчевоїї революції. Головний герой розслідує змову спецслужб проти Ющенка.
На Волині згоріло 200 гектарів лісу
200 га лісу постраждало 5 травня через пожежу в лісовому масиві біля села Карпилівка (Камінь-Каширський район, Волинська область), повідомляють Українські новини.
Про це сказано в повідомленні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.
О 21:30 5 травня надійшло повідомлення, що в лісовому масиві біля села Карпилівка о 15:55 виникла пожежа у хвойному лісі віком 20-60 років. О 23:45 пожежу локалізували.

Литвин знайшов собі роботу
Голову Верховної Ради України четвертого скликання Володимира Литвина обрали віце-президентом Національної Академії наук України.
За словами самого Литвина, на зборах НАНУ три чверті присутніх проголосували за його кандидатуру.
Як відомо, 5 травня за участю Президента України Віктора Ющенка відбуласья звітна сесія загальних зборів НАНУ, на якій було обговорено звіт про діяльність Академії у 2005 році.
Володимир Литвин є академіком Національної Академії наук України.

Дорожчають меблі
Виробники меблів підвищують ціни на 7%, а вже наприкінці травня істотно подорожчає сировина.
У “чорному” списку не тільки ДСП, але й імпортні комплектуючі — алюміній, скло і пластик. У середньому вони подорожчають на 12%. У зв’язку з такими коливаннями зараз бізнесмени утримуються від підписання довгострокових контрактів.
Так, президент Української асоціації мебельників Олександр Собко заявив:
— Із січня усі переглянули свої ціни на 2-3%. Зараз такого немає. Ми не укладаємо контрактів на півроку вперед, і ми не можемо прогнозувати на півроку вперед, тому що ви знаєте, що відбувається з нафтою.
Нагадаємо,що 15 лютого міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ввела остаточне антидемпінгове мито розміром в 25,1% від митної вартості на імпорт ДСП з Польщі, 15,4% — зі Словаччини і 11,7% — для словацького виробника Kronospan Slovakia терміном на п’ять років. 1 березня постанова набрала чинності.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору