Рівне:

Створення та просування сайтів

Шумахеру підкорилося “Гран-прі Європи”

Спорт 11-травня, 2006, 15:319 prov 911
У неділю на німецькому автодромі Нюрбургрніг пройшов п’ятий етап чемпіонату світу “Формули-1” – “Гран-прі Європи”. Перемогу здобув семиразовий чемпіон світу Міхаель Шумахер, який виступає за “Феррарі”. Нагадаємо, що німець напередодні зайняв друге місце в кваліфікації. Це п’ята перемога на “Гран-прі Європи” для Шумахера, раніше він був найсильнішим на цьому автодромі в 1995, 2000, 2001 і 2004 роках.
Крім того, це друга перемога Шумахера в цьому сезоні:
— Гонка була непростою. Ми з Фернандо їхали приблизно в одному темпі, але вітер знижував ефективність машини. Я розраховував вийти вперед ще на першому піт-стопі, але перестарався з атакою в шостому повороті і ледве не втратив машину. Гонка пройшла на рівних, іноді я був швидшим, іноді Фернандо…
На найвищу сходинку п’єдесталу пошани німець піднявся в Імолі, де також у тактичній боротьбі обійшов лідера чемпіонату і діючого чемпіона Фернандо Алонсо (“Рено”). Друге місце зайняв Алонсо, який напередодні завоював перший поул-позішн у 2006 році, а третє – ще один пілот “Феррарі” Феліпе Маса, котрий кваліфікувалася на третій позиції. Бразилець вперше у своїй кар’єрі фінішував на подіумі. У залікову вісімку ввійшли Райкконен з “Макларена”, Барікелло з “Хонди”, Фізікелла з “Рено”, Росберг з “Вільямс” та Вільнєв із “Заубера”.
В особистому заліку лідирує Фернандо Алонсо — 44 очки. На тринадцять очок відстає Міхаель Шумахер, на третьому місці Кімі Райкконен — 23.
У Кубку конструкторів попереду “Рено” — 62 очки. У “Феррарі” — 46 і друге місце, на третьому “Макларен” — 38.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору