Рівне:

Створення та просування сайтів

Наступне Євробачення пройде у Фінляндії

Україна і світ 25-травня, 2006, 16:059 prov 1 640
Переможцем пісенного конкурсу “Євробачення-2006” став рок-гурт з Фінляндії “Лорді”.
Група шокувала багатьох глядачів, вийшовши на сцену в костюмах і масках монстрів з фільму жахів. А пісня “Хард Рок, алілуйя!” була відповідною до їхнього вигляду.
Такого на Євробаченні ще не було: ожила мумія, воїн-монстр і король зла стали переможцями одного з найбільш “попсових” конкурсів Європи. Звучним лейтмотивом у піснях фінської групи “Лорді” теми зла, смерті і світу нічних жахів припали по душі більшості європейських жителів. Підсумок: 292 очок і перемога. Бабуся Європа, схоже, всерйоз вирішила полоскотати собі нерви.
Конкурс Євробачення давно перестав бути серйозним заходом. Раніше переможцем конкурсу ставав виконавець кращої пісні в Європі, проте з того часу як за виконавців стали голосувати телеглядачі за телефоном, багато чого змінилося.
Першим порушником звичних табу став співак-транссексуал з Ізраїлю Дана Інтернешнл. Потім були німецький м’ясник, скандальний дует з Росії “Тату” і троє чоловіків зі Словенії, переодягнених у костюми стюардес. Але все це, на думку журналу “Вельт”, і порівнювати не варто з виступом фінів.
— Ми виглядаємо як монстри, яких можна знайти серед дитячих іграшок, — так прокоментував 32-річний лідер “Лорді” той факт, що серед шанувальників групи є маленькі діти. Більш за все музикантів дратують звинувачення групи в сатанізмі. — Я не розумію, коли люди не відрізняють театру від дійсності. Вони бачать картинку в журналі і думають, що на ній зображений сатаніст. Адже у нього і роги на голові. Але за такою логікою і корова — від диявола, — зізнався в інтерв’ю журналові Суомен Кувалехті, один з учасників гурту.
Скандальний вибір групи монстрів для представництва країни на Євробаченні став для Фінляндії рішучим кроком. У фінському шоу-бізнесі, та й серед громадян, які стежать за конкурсами Євробачення, уже давно стали звичайними жарти щодо того, що традиційний результат Фінляндії на Євробаченні — місце наприкінці списку, “no points”. 2006 рік став для фінів роком змін.
Перемога “Лорді” — це перша перемога Фінляндії на Євробаченні за всю історію конкурсу. Попереднє краще досягнення фінів на Євробаченні було в 1973 році. Фінська виконавиця Маріон Рунг посіла шосте місце з піснею “Tom tom tom”.
Історія гурту “Лорді” почалася в 1990-х роках, але популярність до нього прийшла зовсім недавно, у 2002 році завдяки зворушливому синглу “ Чи полюбиш ти монстра?”. У 2003 році вийшов інший хіт — “Диявол невдаха”. Однак справжню популярність групі приніс останній альбом “Апокаліпсис”, у якому є і хіт “Хард-рок, алілуйя”, з яким “Лорді” приїхали на Євробачення.
За підсумками голосування, на другому місці — представник Росії Діма Білан, на третьому — конкурсант з Боснії та Герцеговини, на четвертому — зі Швеції.
За представницю України Тіну Кароль проголосували майже всі країни, проте її результат виявився лише сьомим.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору