Рівне:

Створення та просування сайтів

Сценарій однаковий — результат різний

Спорт 02-кві, 2009, 10:189 prov 879
Упродовж чотирьох днів у чемпіонаті України з баскетболу серед команд суперліги було проведено два тури. У суботу БК-93 “Пульсар” на виїзді зустрічався із “Сумихімпромом”, а у вівторок приймав МБК “Миколаїв”. На жаль, в обох матчах рівняни не змогли набрати очки по максимуму.
У Сумах підопічні Михайла Переверзія за традицією здолали місцеву команду — 66:60 (19:14, 9:19, 17:15, 21:12). Щоправда, схилити шальки терезів на свою користь гості змогли лише наприкінці поєдинку. Впевнено провівши першу десятихвилинку, пульсарівці провалили другу. На перерву суперники пішли за п’ятиочкової переваги сумчан. У другій частині матчу БК-93 “Пульсар” розставив усе на свої місця. Спершу рівняни змогли відновити рівновагу, а за п’ять хвилин до завершення поєдинку спромоглися здійснити ривок і добитися переваги. Фінальний свисток зафіксував перемогу гостей — 66:60.
У складі БК-93 “Пульсар” відзначилися: Ілля Шемосюк — 13 пунктів, Дмитро Брянцев, Дмитро Дятловський та Роман Гуменюк — по 12, Анатолій Дубнюк — 9, Віктор Герасимчук — 8. Крім того, центровий рівнян Роман Гуменюк здійснив десять підборів, зробивши в матчі дабл-дабл. У господарів по 19 очок набрали Освальдас Мачерніс та Євген Подорваний.
Михайло Переверзій, головний тренер БК-93 “Пульсар”:
— Я задоволений результатом матчу. Проте ходом — не зовсім. Негатив наклали кадрові проблеми, які зараз відчуває команда. Сам матч проходив у тяжкій та нервовій боротьбі, адже господарям украй необхідна була перемога. Нам вдалася кінцівка, в якій ми змогли “дожати” суперника.
У команді хочу відзначити Іллю Шемосюка та Романа Гуменюка. Перший набирає оберти після травми і показує пристойний баскетбол. Саме його успішні дії змусили сумських опонентів Йонаса Елвікіса та Лінаса Лекявічус задовго до завершення матчу набрати п’ять фолів. Другий надійно діяв у захисті, повністю перегравши Августінаса Вітаса та Вадима Матюкевича.
На жаль, дубль рівнян зазнав поразки — 66:84.
Результати решти ігор: МБК ”Миколаїв” — БК ”Полтава” — 80:72 (дублери 88:72), БК ”Донецьк” — БК ”Київ” — 75:68 (98:66), “Азовмаш” — ”Хімік” — 77:58 (71:88).
У вівторок БК-93 “Пульсар” приймав МБК “Миколаїв” і поступився — 48:52 (19:6, 8:25, 10:7, 11:14).
Господарі дуже потужно розпочали поєдинок. Активно діючи в нападі та щільно в захисті, підопічні Михайла Переверзія після першої чверті вигравали тринадцять очок. Такий початок дав надію вболівальникам на вдалий перебіг гри. На жаль, цього не сталося. Господарі „зупинилися”, з’явилися проблеми в захисті, влучність у нападі бажала кращого. Після першої половини МБК ”Миколаїв” зумів не тільки наздогнати рівнян, а й вийти уперед — 31:27.
Третя чверть, як і заключна, пройшла у впертій боротьбі з численними втратами та промахами з обох сторін. Перед заключною чвертю гості були попереду на одне очко. Суперники йшли поруч. Здавалося — має повторитися сценарій із Сумами, коли наприкінці поєдинку рівняни схилили шальки терезів на свій бік. Шкода, але цього не сталося. У БК-93 ”Пульсар” не знайшлося лідера, який повів би за собою партнерів.
Володимир Полях, головний тренер МБК ”Миколаїв”:
— Команди приблизно рівні за силами та схожі за манерою гри. Сьогодні було багато помилок з обох сторін. Приємно, що перемогли. Таким чином ми виконали свою програму мінімум — взяти п’яте місце. Після провальної першої чверті я попросив підопічних максимально уважно зіграти у захисті та швидше переходити у наступ. Це спрацювало.
Михайло Переверзій, наставник БК-93 ”Пульсар”:
— Налаштовувалися на поєдинок, адже Миколаїв — наш постійний суперник. В дебюті зіграли чудово, а потім щось зламалося. Мабуть, не встигли відновитися після Сум. На жаль, не зіграли на повну силу лідери Дмитро Брянцев, Дмитро Дятловський, Анатолій Дубнюк, багато не попав Роман Гуменюк. Шанс виграти був. Не пощастило, сумського повторення сценарію не сталося.
У господарів забивали: Ілля Шемосюк та Андрій Артимович — по 11, Роман Гуменюк — 9+12 підборів, Віктор Герасимчук та Анатолій Дубнюк — по 6, Дмитро Брянцев — 3, Артем Шелуха — 2. У гостей найрезультативнішим був Джарріус Джексон — 16 пунктів.
Поступилися миколаївцям рівненські дублери — 81:84.
Результати решти ігор: БК ”Донецьк” — ”Азовмаш” — 82:77 (дублери 100:78), ”Сумихімпром” — БК ”Полтава” — 74:78 (55:77), БК ”Київ” — ”Хімік” — 67:65 (76:86).
Закінчилося голосування на офіційному сайті Суперліги за стартові п’ятірки майбутнього матчу Всіх Зірок, який пройде 11 квітня у Миколаєві. Рівненський “Пульсар” буде представлений лише другим номером Дмитром Дятловським та Михайлом Переверзієм, який у парі з Володимиром Поляхом керуватиме командою “Зірки “Україна”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору