Рівне:

Створення та просування сайтів

Завершили чемпіонат поразками

Спорт 09-кві, 2009, 13:109 prov 970
Позаду регулярний чемпіонат України з баскетболу серед команд суперліги. БК-93 “Пульсар” завершив його одним з останніх — провівши у вівторок перенесену домашню гру з БК “Київ”. У суботу ж відбувся заключний тур у змаганнях. Підопічні Михайла Переверзія зустрілися у Полтаві з місцевим баскетбольним клубом й поступилися — 71:75 (16:15, 19:26, 17:12, 19:22).
Матч був принциповим для обох команд. Суперники знаходяться поруч у турнірній таблиці, тому перемога однієї з команд гарантувала б вище місце. Це й вплинуло на перебіг подій у поєдинку. Впродовж всієї зустрічі на майданчику були справжні гойдалки. Команди по черзі вигравали десятихвилинки. Перед заключною чвертю на табло висвітлювався рахунок 53:52 на користь господарів. Гості не відпускали полтавчан далеко, й усе вирішилося на останній хвилині. Менше помилок за цей відрізок часу допустили гравці БК “Полтава” й зуміли вирвати нелегку перемогу — 75:71.
Рамунас Цвірка, головний тренер БК ”Полтава”:
— Під час поєдинку було помітно, що гравці дуже втомлені — 5-та гра, але й інші команди грають у цьому ритмі. Не вийшли дальні кидки, через що намагалися грати через центр. У вирішальний момент добре захищалися, і як результат – перемога.
Михайло Переверзій, наставник БК-93 “Пульсар”:
— Гра з полтавчанами вийшла складною. До неї ми поставилися дуже серйозно. Команди розігрували право вибороти шосте місце у турнірній таблиці. Шанси були однакові, але господарям трішки підфартило в останні секунди. На жаль, не зміг допомогти нам визнаний снайпер Дмитро Дятловський. Когось виділити не можу — жоден із моїх підопічних не зіграв без помилок. Нерівно провели поєдинок Анатолій Дубнюк, Віктор Герасимчук та Дмитро Брянцев.
У складі БК-93 “Пульсар” відзначилися: Віктор Герасимчук — 16 очок, Дмитро Брянцев — 15, Роман Гуменюк 14, Андрій Артимович — 9, Анатолій Дубнюк та Ілля Шемосюк — по 7, Артем Шелуха — 3. У полтавчан найрезультативнішими були Жужа Юріца — 17 пунктів, Джейнс Уеллс — 15, Аурімас К’єза — 14.
Дублери також поступилися — 81:88 на користь БК “Полтава”.
Результати решти ігор: ”Азовмаш” — БК ”Київ” — 90:68 (дублери 79:92), МБК ”Миколаїв” — ”Сумихімпром” — 80:68, ”Хімік” — БК ”Донецьк” — 96:65 (95:83).
У вівторок БК-93 “Пульсар” провів перенесену зустріч чемпіонату України в суперлізі з БК “Київ”. На жаль, обидві команди не змогли показати видовищний баскетбол. Після маловиразної гри перемогу святкували столичні баскетболісти — 55:45 (21:20, 11:10, 10:5, 13:10).
Упродовж всього матчу на майданчику точилася безкомпромісна боротьба. Гості, яким результат нічогісінько не давав, намагалися перемогти ”малою” кров’ю. Господарі мали змогу перевірити готовність усіх гравців до матчів плей-оф. Початок був більше ніж вражаючий – 21:20. Після першої малої перерви приціл у обох команд збився. Гравці БК ”Київ” лише двічі змогли перейти рубіж десяти очок, а рівняни одного разу не змогли набрати й цього.
Так під ”акомпанемент” обопільних помилок суперники провели гру. Звичайно, на хід матчу вплинула і задуха в залі ДЮСШ-4. Що говорити про баскетболістів, коли навіть уболівальникам було спекотно дивитися матч. Фінальний свисток зафіксував перемогу БК ”Київ” — 55:45. Таким чином визначився суперник БК-93 ”Пульсар” на другому етапі змагань. Ним став саме столичний клуб. Перший матч має відбутися 16 квітня у Києві.
За БК-93 ”Пульсар” відзначилися: Дмитро Брянцев — 13 очок, Андрій Артимович — 10, Олексій Рябінін — 8, Анатолій Дубнюк — 7 та 10 підборів, Роман Гуменюк — 3, Віктор Герасимчук та Олександр Захожий — по 2. У БК ”Київ” найрезультативнішими стали Манучар Маркоішвілі — 18 очок, та Олег Салтовець — 13.
Саша Обрадовіч, головний тренер БК ”Київ”:
— Проти Рівного грати складно, адже усі п’ять баскетболістів можуть кинути здалеку. Сьогодні ми зробили надто багато помилок, чимало стовідсоткових м’ячів не забили. Це наслідок тяжкого періоду, який пережила команда. Зараз є час відпочити й підготуватися до плей-оф. Нам не важливо, хто буде суперником. Головне завдання — перемагати. Гордий, що команда у регулярному чемпіонаті фінішувала другою. Нам довелося розпрощатися із легіонерами, й мало хто сподівався, що ми посядемо місце вище п’ятого.
Михайло Переверзій, наставник БК-93 ”Пульсар”:
— Цей матч багато означав для нас. Мабуть, саме через це гра видалася нерезультативною. Дуже вдало ввійшов у гру Олексій Рябінін. Єдине — ми не впоралися з лідером киян Маркоішвілі. Його 18 пунктів практично стали вирішальними. Ми дали пограти багатьом баскетболістам, адже спека в залі відбирала немало сил.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору