Рівне:

Створення та просування сайтів

ЧОГО ХОЧУТЬ ЗІРКИ

Зіркова алея 09-кві, 2009, 13:129 prov 1 551
Багато хто, напевно, чув, що у кожного виконавця є свій райдер, тобто список вимог, який повинні забезпечити організатори, щоб “зірка” погодилася виступати. Більше того, у кожного виконавця цих райдерів два – технічний і побутовий. З технічним все зрозуміло – перелік марок мікрофонів, моніторів, “комбіків” та іншої апаратури, необхідної для виступу. А ось побутовий райдер – це найбільший біль організаторів будь-якого концерту. Під час складання цього документа артисти вигадують, хто що може, бажаючи виконання всіх своїх забаганок.
Найбільше зірки люблять комфорт. Алла Пугачова, Крістіна Орбакайте, Валерія, Софія Ротару спеціально вказують, що авто для зіркового тіла має бути представницького класу і не старіше за 2002 рік. Деякі вимагають ще й ескорт. Говорять, що колишній чоловік Жасмін В’ячеслав Семендуєв не випускав свою благовірну на концерт, поки до готелю не підженуть п’ять машин ДАІ – тільки з таким супроводом має їздити справжня зірка! А ось Лоліта одного разу виділилась, через що й постраждала. Вирішивши, що райдери насправді ніхто не читає, вона вказала вимогу, щоб біля трапу літака стояла “Ока” з мигалками. У підсумку після поїздки в цій не дуже комфортній машині співачка прибрала з райдера такий пункт.
Окрема увага приділяється харчуванню. Кіркоров зазвичай возить із собою особистого кухаря, а ось список продуктів надає окремо. Нічого особливого: сир французький твердих сортів, куряче і яловиче філе, морепродукти, овочі, фрукти, хліб чорний або сирний. У Пугачової в цьому плані вимоги набагато скромніші. Вона взагалі нічого собі не просить, тільки бутерброди з сухою ковбасою перед концертом. Наташа Корольова віддає перевагу борщу. Правда, як стверджують очевидці, майже ніколи його не їсть. Спробує ложку і починає критикувати! І буряків не доклали, і морквину неправильно порізали, і м’ясо переварили. Словом, сама вона робить цю страву набагато смачніше.
Зустрічаються і дуже дивні пункти в райдерах. Людмила Зикіна просить не мити сцену в день її концерту. З чуток, співачка дуже вірить у забобони. І навіть співати виходить з певної ноги. Андрій Губін окремо прописує, що сцена повинна бути певної висоти. А якщо справа відбувається в нічному клубі, то наявність подіуму обов’язкова. Причина – невисокий зріст музиканта. Земфіра вказує на необхідність надати їй подушку. Причому, неодмінно пір’яну. Одного разу хтось із організаторів не звернув уваги на цю приписку, і після концерту його обізвали непривабливими словами.
Примітно те, що коли артист не задоволений виконанням хоча б одного з пунктів свого райдеру, він має повне право забрати гонорар, розвернутися і поїхати додому, навіть і близько не підходячи до сцени. Ось і мучаться організатори концертів, намагаючись втиснути в провінційні готелі унітази рожевого кольору і ліжка величезних розмірів.

На алеї слави голлівуду з’явиться нове ім’я
В легендарного “бітла” Джорджа Харрісона з’явиться власна зірка на Алеї слави Голлівуду. Церемонія її відкриття відбудеться 14 квітня, і вона стане 2382-ою зіркою на знаменитому бульварі біля Китайського театру Граумана.
У Харрісона, як і в решти учасників ліверпульської четвірки, вже є “колективна” зірка на Алеї слави, присвячена квартету “Beatles” цілком, а індивідуального “світила з металу” поки удостоївся лише Джон Леннон. Харрісон помер у 2001 році від раку, а Леннона застрелили у Нью-Йорку в 1980 році.
Після розпаду “Beatles” в 1970 році Харрісон успішно продовжив музичну кар’єру, записавши, зокрема, альбоми “Gone Troppo” (1982), “Cloud Nine” (1987) і “Brainwashed” (2002).
Наприкінці 80-х та на початку 90-х років минулого століття він працював з такими музикантами, як Боб Ділан, Рой Орбісон, Том Петті і Джеф Лінн в ексцентричній музичній групі “The Traveling Wilburys”. Зараз режисер Мартін Скорсезе знімає про Харрісона документальний фільм.
Алея слави Голлівуду розташована на північному сході Лос-Анджелеса (штат Каліфорнія) на бульварі Голлівуд і вулиці Вайн. Ідея створення Алеї зародилася в 1953 році, а перша зірка була вмонтована в тротуар бульвару Голлівуд 15 серпня 1958 року. Найпершим щасливчиком, який отримав зірку на Алеї слави, став актор Престон Фостер. Формальна церемонія відкриття Алеї відбулася 23 листопада 1960 року. До того дня на бульварі Голлівуд сяяло рівно 1,5 тисячі зірок.
У 2007 році через ремонтні роботи з Алеї слави було витягнуто 61 зірку, зокрема з іменами Кларка Гейбла і Френка Сінатри. Після зведення нового готельного комплексу ці зірки встановлять в іншому місці.

The Beatles об’єдналися
Нещодавно колишні учасники групи “Бітлз” Пол Маккартні і Рінго Старр разом виступили на доброчинному концерті в Нью-Йорку. МакКартні був хедлайнером суботнього концерту.
Сер Пол виконав декілька “бітлівських” і сольних хітів, а потім запросив на сцену Стара. “Зараз прийшов час представити відому вам людину — ви чули його ім’я. Він вийде і зіграє для вас невелику пісню в цей радісний вечір. Пані та панове! Біллі Ширс!” — оголосив МакКартні, маючи на увазі псевдонім Стара в “бітлівській” пісні “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.
Стар, який раніше на концерті виконав “Yellow Submarine” і “Boys”, підіграв МакКартні на ударних, коли той виконував пісню “Cosmically Conscious”. Крім того, “бітли” разом виконали пісню “With а little help from my friends” з репертуару “четвірки”, після чого обнялися. На суботньому концерті МакКартні зі сльозами на очах пригадав Джона Леннона, після чого заспівав присвячену йому пісню “Here Today”. А пісню “Blackbird” він присвятив президентові США Бараку Обамі.
МакКартні і Стар до цього востаннє виступали разом в 2002 році на концерті в пам’ять Джорджа Харрісона. Кошти, виручені від концерту в нью-йоркському “Radio City Music Hall”, надійдуть до фонду Девіда Лінча, який займається популяризацією трансцендентальної медитації серед “важких” дітей і підлітків в 30 країнах.

Бекхем —
найдорожчий футболіст світу
Французький журнал “France Football” опублікував список найвисокооплачуваніших футболістів світу за підсумками 2008 року.
До десятки увійшли чотири представники Серії “А”, два футболісти з чемпіонату Іспанії і чотири гравці з англійської Прем’єр-ліги. Очолив цей список у 2008 році півзахисник “Мілана” Девід Бекхем.
1. Девід Бекхем (“Мілан”/”Лос-Анджелес Гелаксі”) — 42,7 мільйона доларів.
2. Ліонель Мессі (“Барселона”) — 37,7.
3. Роналдіньо (“Мілан”) — 25,8.
4. Кріштіану Роналду (“Манчестер Юнайтед”) — 24,1.
5. Тьєррі Анрі (“Барселона”) — 22,4.

Ентоні Хопкінс зіграє Хемінгуея
Легендарний актор, володар премії “Оскар” Ентоні Хопкінс, який зобразив на екрані культових осіб на кшталт Ніксона і Пікассо, цього разу приміряє образ знаменитого американського письменника Ернеста Хемінгуея. На цю відповідальну роль Хопкінса запросив Енді Гарсія, автор сценарію і режисер фільму.
У картині Гарсія вирішив показати відносини між письменником і його компаньйоном, капітаном Грегоріо Фуентесом, з яким вони часто подорожували у відкритому морі. Фуентес став прототипом Старого зі знаменитої книги Ернеста Хемінгуея “Старий і море”.
За інформацією журналу “Elle”, роль дружини письменника виконає актриса Аннетт Бенінг.

Стівен Кінг закінчив головний роман свого життя
У листопаді 2009 року в США побачить світло новий роман Стівена Кінга “Under the Dome” (“Під куполом”), до якого письменник вперше підступився 25 років тому. Газета “The Guardian” назвала книгу “епосом”: у романі 1120 сторінок.
Дія романа відбувається в місті Честерс Міллс в штаті Мен. В один “абсолютно нормальний, прекрасний осінній день” жителі виявили, що їх місто оточене невидимим, але непроникним щитом, об який розбиваються літаки і автомобілі. Ніхто не знає, звідки взявся купол і чи можна від нього позбавитися. У книзі діють близько ста персонажів, у тому числі ветеран війни в Персидській затоці, власниця місцевої газети, фельдшер, зловісний політик і його син, що приховує “страшну таємницю в темній комірці”.
За словами Кінга, в новому романі є мотиви, схожі на ті, що досліджувалися в “Протистоянні” (“The Stand”), але вони вирішуються “більш алегоричним чином”. Кінг пояснив, що в 80-х не упорався з надуманою ним фабулою і залишив майбутню книгу дозрівати: “Вона завжди була поблизу і час від часу говорила: “Пиши мене”. Врешті-решт я її закінчив”.
www.utro.ua, www.pravda.com.ua, http://ua.korrespondent.net
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору