Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗМАГАЛИСЯ… ПОДІЇ РОКУ

Актуально 01-чер, 2006, 19:589 prov 984
У столичному клубі “ARENA ENTERTAINMENT” відбулася урочиста церемонія підведення підсумків першої Всеукраїнської акції “Музейна подія року”. В експертну групу, яка визначала подію-переможницю, входили й два наші земляки – директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига та директор музею книги й друкарства Державного історико-культурного заповідника м. Острога Світлана Позіховська. Перший із них і розповів нашому кореспондентові про цей досить неординарний конкурсний захід.
Організатором “Музейної події року” є Міжнародний благодійний фонд “Україна-3000” на чолі з головою наглядової ради Катериною Ющенко та Український центр розвитку музейної справи. За звання найкращого музейного проекту минулого року змагалося 33 події. У визначенні переможця взяли участь 65 експертів, серед яких – музейні працівники, державні та громадські діячі, науковці та журналісти. Переважною кількістю голосів перше місце присудили першому Всеукраїнському фестивалю “Музей третього тисячоліття”, що проходив у Дніпропетровському історичному музеї ім. Дмитра Яворницького в листопаді 2005 року.
Спеціальну відзнаку оргкомітету в номінації “Постать” отримали два патріархи музейної справи – Герої України: наш земляк, директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький та директор Переяслав-Хмельницького історико-культурного заповідника Михайло Сікорський, яких тепло привітала голова наглядової ради Міжнародного благодійного фонду “Україна –3000” Катерина Ющенко.
Згаданий фонд також оприлюднив підсумки конкурсу за 2005 рік, що проходить у рамках Програми підтримки музейних працівників. До речі, до МБФ “Україна-3000” було подано 92 анкети від музейних фахівців, що представляють 23 регіони України і 15 з яких брало участь у конкурсі на отримання стипендій. Так ось, на першому етапі матеріальну підтримку у розмірі 1800 гривень отримали 14 фахівців з 9 регіонів нашої країни. Цікаво те, що наймолодшому з них – 26 років, а найстаршому – 70.
Юрій Береза,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору