Рівне:

Створення та просування сайтів

Відомі люди та їх фобії

Зіркова алея 14-травня, 2009, 11:369 prov 4 841
Пропонуємо увазі наших читачів список найбільш відомих людей нашого часу, які страждають (або страждали) якоюсь фобією. Дивно, наскільки різноманітні страхи і побоювання різних людей: хтось боїться павуків, хтось — висоти, а є і такі, що дуже бояться вірусів. Загалом, у кожного свої таргани в голові. До речі, тарганів ніхто не боїться?
Отже, ось вони, наші знаменитості:
1. Джоні Депп. Цей талановитий актор дуже боїться клоунів і взагалі розфарбованих осіб. За його власними словами, “це завжди виглядає так, як ніби з того боку маски нічого не немає, а якщо і є — це обличчя диявола”.
2. Зигмунд Фрейд. Цей відомий автор багатьох наукових робіт із психоаналізу сам страждав фобіями, причому не однією, а декількома. Проте найбільш страшною мукою для Фрейда була подорож залізницею: він дуже боявся потягів.
3. Говард Хьюз в кінці свого життя велику частину часу проводив роздягнений в темному номері готелю. Він вважав цю зону повністю вільною від вірусів і шкідливих мікроорганізмів. Власне, це вже не стільки фобія, скільки значне відхилення від норми.
4. Мерілін Монро. Ця відома актриса і співачка дуже страждала від агорафобії, що досить-таки дивно для людини її професії. Люди, які страждають на агорафобію, бояться людних відкритих місць.
5. Біллі Боб Торнтон дуже боїться предметів антикваріату. Йому постійно здається, що подібні речі можуть вбивати своїх нових власників або навіть людей, які просто вирішили кілька разів ними скористатися.
6. Альфред Хічкок ненавидів яйця. Правда, його асистент говорив, що “Хічкок ненавидить яйця, він ненавидить сигарети, він ненавидить вас самих”.
7. Наталі Вуд все життя боялася води. Вона не вміла плавати, а страх води залишився у неї з 1949 року, коли актриса ледь не потонула під час чергових зйомок. До речі, Наталі таки потонула, вирушивши одного разу поплавати на яхті з друзями.
8. Андре Агассі панічно боїться павуків. Власне, цей спорстмен досить сміливий — проте павуків ненавидить всією душею. Говорить, що нічого не може з собою зробити.
9. А ось у Джона Бон Джові зовсім інша проблема, стандартна для більшості чоловіків: музикант боїться облисіти. Представник естради з жахом згадує 80-ті, свої божевільні зачіски і ті засоби, що застосовував для досягнення бажаного ефекту.
10. Пенелопа Крус вже досить давно кинула палити — але в деяких фільмах їй постійно доводиться це робити. Актриса говорить, що дуже боїться почати палити знову. Хоча, судячи з останніх фільмів, Крус або почала палити, або просто використовує щось безнікотинове.

Десять найнижчих знаменитостей
Багато, дуже багато людей переживає через свій маленький зріст. Власне, хвилюватися слід через відсутність освіти або власну неписьменність, але так уже повелося, що людям ближча зовнішність, а не розум. Саме тому ті, які вважають себе коротунами, вельми і вельми страждають. Але відомо немало прикладів, коли невисокі люди ставали дуже знаменитими.
Давайте подивимося, хто ж знаходиться в топ-10 найзнаменитіших “коротунів”.
1. Джеймс Медісон, четвертий Президент США, один із авторів Конституції США. Його ріст складав усього 162 сантиметри.
2. Шарлотта Бронте, англійська романістка — її ріст був усього 144 сантиметри.
3. Чарльз Міллз Менсон, серійний вбивця із США. Зріст цієї “знаменитості” становив 157 сантиметрів.
4. Денні Девіто — всім відомий актор-комік з Голлівуду, ріст якого всього 1,52 метра.
5. Джон Кітс, знаменитий англійський поет-романтик, його ріст складав 155 сантиметрів.
6. Едіт Піаф, найбільша французька і світова співачка XX століття. Зріст цієї знаменитості — 142 сантиметри. Напевно, це одна з найвідомих і найнижчих знаменитостей у всьому нашому списку.
7. Франциск Ассізький, або святий Франциск — засновник католицького ордену жебракуючих ченців — францисканців. Його зріст — 155 сантиметрів.
8. Пабло Пікассо, знаменитий художник 20-го століття. Його зріст — 162 сантиметри.
9. Александр Поуп, великий англійський поет XVIII століття, реформатор англійської віршованої просодії. Зріст поета складав усього 137 сантиметрів.
10. Мартін Скорсезе — відомий американський кінорежисер, продюсер і сценарист, зріст якого ледве досягав 160 сантиметрів.
Власне, дивлячись на цей список, мимоволі заздриш людям, які відрізняються від інших не розмірами, а талантом і працездатністю.

Поцілунок Анджеліни Джолі та Джеймса Макевоя номіновано на MTV Movie Awards
Поцілунок Анджеліни Джолі та Джеймса Макевоя у фільмі ”Особливо небезпечний” російського режисера Тимура Бекмамбетова номіновано на щорічну премію MTV Movie Awards в категорії “Найкращий поцілунок”.
Суперниками Джолі та Макевоя в цій номінації стануть екранні пари Фрейда Пінто — Дев Пател („Мільйонер із нетрів”), Джеймс Франко — Шон Пенн („Харві Мілк”), Крісті Стюарт — Роберт Паттінсон („Сутінки”), Пол Рудд — Томас Леннон („Люблю тебе, чувак!”) і Ванесса Хьюдженс — Зак Ефрон („Класний мюзикл 3”).
Найбільшу кількість номінацій MTV Movie Awards отримали перша серія вампірської саги “Сутінки” і тріумфатор премії Оскар — фільм ”Мільйонер із нетрів”.
У номінації “Найкращий фільм року” представлені стрічки „Темний лицар”, „Класний мюзикл 3”, „Залізна Людина”, „Мільйонер із нетрів” і „Сутінки”.
За нагороду в категорії “Найкращий актор року” будуть боротися Крістіан Бейл, Роберт Дауні-молодший, Шайя ЛаБеф, Він Дізель і Зак Ефрон.
На звання “Найкраща акторка року” претендують Анджеліна Джолі, Енн Хетуей, Кейт Уінслет, Крісті Стюарт і Тараджа П. Хенсон.
На премію в номінації “Найкращий лиходій” претендують Дерек Мірс, Дуейн Джонсон, Хіт Леджер, Джонатон Скеч і Люк Госса.
Цього року з’явилося кілька нових номінацій, наприклад, “Найкраща пісня з фільму” та “Найкращий момент фільму”.
18-а церемонія вручення нагород 2009 MTV Movie Awards відбудеться 31 травня 2009 року.

Медики стурбовані худорлявістю Майкла Джексона
Лікарі занепокоєні здоров’ям американського співака Майкла Джексона і вперто рекомендують йому терміново набрати вагу. В іншому випадку, стверджують медики, король поп-музики не зможе провести 50 концертів, які він запланував на час турне із 8 липня до 24 лютого. Крім надмірної худорлявості, Джексон страждає від шкірної інфекції, яку лікує антибіотиками, а також бореться із травмою спини.
У свою чергу агенти поп-зірки заявляють, що Джексон “абсолютно здоровий”. Водночас джерело газети в оточенні Джексона підтвердило, що у співака є проблеми зі здоров’ям “він занадто хирлявий. Лікарі радять йому якомога більше їсти, проте він відмовляється і клює, як птах”.
Зазначимо, чутки про те, що Майкл Джексон має серйозні проблеми зі здоров’ям, з’являлися і раніше. Так, у лютому 2009 року у ЗМІ опублікували інформацію про те, що співак інфікований небезпечним штамом стафілокока і проходить курс інтенсивної терапії. Артиста декілька разів бачили у клініці американського міста Беверлі Хіллз, де, за даними джерел видання, йому внутрішньовенно вводять великі дози антибіотиків.
Між іншим, за повідомленнями британської газета “Івнінг Стандард”, 50-річний співак уже пройшов ряд медичних обстежень, щоб підтвердити наявність належної фізичної форми, яка дозволяє йому виступити із заявленими концертами.
Нагадаємо, співак, якому виповнилося 50 років, планує світове турне, під час якого він має намір влаштувати концерти у Лондоні, а також у США, Європі та у далекосхідних країнах. Як зізнався Джексон, ці виступи стануть останніми у його кар’єрі. Повернення короля поп-музики на сцену через 8 років викликало ажіотаж — квитки на останні лондонські концерти Джексона повінстю розпродали за чотири години.

Бьорндалена визнали найкращим спортсменом зимового сезону
Норвезький біатлоніст Оле-Ейнар Бьорндален, котрий виграв цього року Кубок світу і чотири золоті медалі на Чемпіонаті світу, а також переможець Кубка світу в стрибках з трампліну австрієць Грегор Шліренцауер стали кращими спортсменами зимового сезону, за версією журналістів.
Бьорндален в опитуванні серед біатлоністів набрав 587 очок, Шліренцауер серед представників лижних видів спорту — 405. Усього в голосуванні брали участь 54 журналісти з 12 країн, — повідомляє “Biathlon-Online”.
Найкращі біатлоністи
1. Оле-Ейнар Бьорндален (Норвегія) – 547 очок. 2. Хелена Юнссон (Швеція) – 443. 3. Каті Вільгельм (Німеччина) – 340. 4. Томаш Сікора (Польща) – 88. 5. Еміл Хегле Свендсен (Норвегія) – 59. 6. Домінік Ландертінгер (Австрія) – 51. 7. Крістоф Зуманн (Австрія) – 37. 8. Ольга Зайцева (Росія) – 19. 9. Крістоф Штефан (Німеччина) – 16. 10. Сімона Хаусвальд (Німеччина) – 14.
Найкращі представники лижних видів спорту
1. Грегор Шліренцауер (Австрія) – 405 очок. 2. Даріо Колонья (Швейцарія) – 244. 3. Петтер Нортуг (Норвегія) – 218. 4. Юстіна Ковальчик (Польща) – 212. 5. Вольфганг Лойцль (Австрія) – 139. 6. Тодд Лодвік (США) – 57. 7. Айно-Кайса Саарінен (Фінляндія) – 28. 8. Білл Демонг (США) – 24. 9. Петра Майдич (Словенія) – 24.
За матеріалами інтернет-видань ua.korrespondent.net, cikavo.com. сторінку підготував Володимир ПРИСЯЖНЮК, Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору