Рівне:

Створення та просування сайтів

Для зниження тарифів в маршрутках немає економічних підстав

Актуально 14-травня, 2009, 15:139 prov 992
Немає економічних підстав для зниження тарифів на перевезення пасажирів у міських маршрутках Рівного. Про це свідчать результати обстеження пасажиропотоку на автобусних маршрутах обласного центру в квітні цього року.
Дослідження проводили упродовж трьох днів (у вівторок, четвер та неділю), роблячи підрахунок кількості перевезених пасажирів як платних, так і пільгових категорій громадян на шести маршрутах міста. Маршрути обирались за принципом рентабельності (по два високого, середнього та низького рівня рентабельності).
„Як показали результати обстеження за ці три дні, в середньому один автобус за день перевозить 310 платних пасажирів і 49 пільговиків, – говорить заступник голови правління ГО „Спілка водіїв” Валентин Демчук. – А одним з аргументів, яким прихильники зниження тарифів намагалися виправдати свої вимоги, було те, що, мовляв, при підготовці економічного обґрунтування підвищення плати за проїзд з 1 липня 2008 року брались занижені показники пасажирообороту. У тих підрахунках закладалась середня цифра 550 пасажирів у день. Як бачимо, ця цифра в порівнянні з результатами обстеження є навпаки завищеною. Адже навіть на маршруті з високим рівнем рентабельності середнім результатом за три дні був 481 пасажир-платник (на маршруті з низьким рівнем рентабельності – 171). Тому цей аргумент прихильників зниження тарифів є повністю необґрунтованим”.
Також не варто забувати і про перевезення пільговиків. За час обстеження один автобус перевозив у середньому 49 людей за день, а в рік ця цифра становить понад 17,5 тис. пасажирів. Компенсацій за ці перевезення підприємці-перевізники не отримують взагалі, хоч, відповідно до законодавства, мають на це повне право.
„Таким чином, на сьогодні жодних обґрунтованих підстав для зниження тарифів на перевезення пасажирів у міських маршрутках нема, — підсумовує Валентин Демчук. – Сподіваємось, що результати цього обстеження нарешті поставлять крапку в питанні зниження плати за проїзд у міських маршрутках, перевізники й надалі зможуть забезпечувати стабільне перевезення рівнян містом, а деякі представники політичних сил і органів влади перестануть використовувати цю проблему задля власних популістських цілей”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору