Рівне:

Створення та просування сайтів

ФУТБОЛЬНЕ СВЯТО ВІД ГОМЕНЮКА

Головна 22-травня, 2009, 08:579 prov 2 055
ФУТБОЛЬНЕ СВЯТО ВІД ГОМЕНЮКА


У Млинові відбувся футбольний турнір на приз Володимира Гоменюка

Уже кілька років ім’я і прізвище Володимира Гоменюка гримить на полях футбольної слави України. Уродженець Бокійми органічно влився в когорту найкращих футболістів і, зокрема, бомбардирів, які завдають спортивного смутку голкіперам команд Прем’єр-ліги. Успішна гра нашого земляка за сімферопольську «Таврію» спонукала керманича Національної збірної Олексія Михайличенка закликати Володимира під прапори своєї команди, у якій зажили світової спортивної слави Олександр Шовковський, Анатолій Тимощук, Андрій Шевченко, Андрій Воронін, Сергій Ребров та інші зірки українського футболу.
Торік у міжсезоння Володимир Гоменюк змінив свої футбольні координати і нині захищає кольори дніпропетровського „Дніпра”. В останніх турах чемпіонату України віy відлагодив снайперський приціл і завдав чимало прикрощів голкіперам. Втім, це спорт, і образ на нього за це ніхто не тримає. Навпаки, у ріднокраї районна влада взялася популяризувати ім’я талановитого земляка через дитячий турнір з міні-футболу на приз його імені. Минулої неділі чудове спортивне видовище, у якому взяли участь 16 команд загальноосвітніх шкіл району, фінішувало на стадіоні „Колос” у Млинові.
Під час урочистого відкриття турніру його учасників вітали голова районної ради Валерій Шинкар, голова Рівненської обласної федерації футболу Володимир Поліщук, перший тренер Володимира Гоменюка Микола Рудковський. Вони наголошували, що Володя – гроза голкіперів сьогодення, що він у значній мірі власноруч виплекав свій спортивний характер, бійцівські якості, футбольне мислення, нестримне прагнення до самовдосконалення. Згодом вагомий внесок в його ігрову тактику і стратегію зробив колишній тренер команди млинівської „Ікви” В’ячеслав Кобилецький, про що бокіймівчанин наголошував у інтерв’ю для засобів масової інформації…
Отже шістнадцять команд у чотирьох підгрупах виборювали право потрапити у півфінальну четвірку, у яку, зрештою, пробилися юні майстри шкіряного м’яча із Острожецького навчально-виховного комплексу, Бокіймівської та Підлозцівської одинадцятирічок, Владиславівської дев’ятирічки. У напівфінальних поєдинках футболісти з Підлозців декласували опонентів з Острожця із рахунком 6:1, а владиславівські віртуози здолали бокіймівчан 3:1. Відтак у матчі за третє місце футболісти з Острожця забили чотири сухі м’ячі бокіймівчанам і посіли 3-є місце.
Основний час фінальної зустрічі між командами Підлозцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Владиславівської ЗОШ І-ІІ ступенів завершився нічиєю 1:1, а у післяматчевій серії одинадцятиметрових штрафних ударів влучнішими виявилися владиславівчани – 2:0, котрі і стали переможцями турніру. Звісно, друге місце посіла команда з Підлозців.
Нагородження провів батько Володимира Гоменюка – Михайло Гоменюк. Переможців – команду Владиславівської дев’ятирічки — відзначено кубком, медалями, а також комплектами футбольної форми. „Срібним” і „бронзовим” призерам дісталися кубки, грамоти і комплекти добротних футбольних м’ячів.
Кращим гравцем турніру визнано Андрія Косянчука з Острожця, якому вручили футболку з номером „9” та написом „Гоменюк”. Кращим воротарем став Анатолій Кальков з Уїздців – він одержав воротарські рукавиці. Олег Юхим’юк із Підлозців забив у ворота суперників 13 голів, тож йому судилося стати кращим бомбардиром турніру. Футбольним м’ячем відзначено кращий тандем – зв’язку форвардів Андрія Місюкевича та Олександра Рудика з Владиславівки. Одне слово, усі зірки, які засвітилися у турнірі, одержали нагороди. Фінансово підтримали турнір відділ культури і спорту райдержадміністрації та родина Гоменюків. На жаль, не зміг прибути у Млинів винуватець футбольного дійства. Однак він надіслав учасникам турніру і всім прихильникам свого таланту своєрідний привіт із Кривого Рогу, де напередодні турніру „Дніпро” здолав „Кривбас”. Єдиний, але переможний гол у цьому матчі на рахунку якраз Володимира Гоменюка.
Відтепер виношується ідея надати турніру статус традиційного. Можливо, він відкриє нові імена, які впишуть яскраву сторінку в літопис українського футболу, як це робить уславлений бокіймівчанин Володимир Гоменюк…
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору