Рівне:

Створення та просування сайтів

Перша перемога нового тренера

Спорт 06-лип, 2006, 10:209 prov 1 039
У неділю на рівненському стадіоні технічних видів спорту відбулася гонка другого кола другої польської спідвейної ліги. Команда “Рівне-Україна” приймала колектив з Лодзі “Орел”. У виїзному матчі першого кола рівняни зазнали поразки 40:50, тому вболівальники очікували на реванш. І він відбувся. Незважаючи на значний відрив, перемога далася господарям не легко.
Гості впевнено розпочали гонку, вигравши перші два старти 3:9 (1:5 та 2:4). У третьому Рафал Осумек (два очки) та Володимир Дубінін (одне) не змогли нічого вдіяти з Русланом Гатіятовим (три очки) — 3:3. Наступний старт – і знову “Орел” здобуває перемогу 1:5, а загальний рахунок стає 7:17 на користь польської команди. Це був останній успіх наших гостей. Головний тренер “Рівне-України” Віктор Гайдим знайшов потрібні слова, аби гонщики повірили в себе і змогли переломити хід поєдинку. З одинадцяти стартів, які залишалися до завершення гонки, поляки лише в двох змогли здобути нічию 3:3. У решті дев’яти перемогу святкували господарі. Причому, вісім із них були 5:1 на користь “Рівне-України”. Фінальну крапку у гонці поставили Рафал Осумек (три очки) та Володимир Колодій (два) — 5:1 і загальний рахунок — 57:33 на користь господарів. Саме ці спортсмени принесли найбільше очок у командний залік: на рахунку Рафала — 12, а у Володимира — 11. Дванадцять очок заробив польський легіонер “Рівне-України” Петер Дим, який через падіння не зміг фінішувати у другому заїзді. Вдало провів гонку російський легіонер Володимир Дубінін — 8 очок, стільки ж у Віктора Гайдима. Маріуш Пахоляк привіз три очки, Володимир Омелян — два та одне — Олександр П’ятничко. У гостей виділявся росіянин Руслан Гатіятов, який у шести стартах здобув 16 очок. Проте допомоги від партнерів по команді він не дочекався, а один у полі не воїн.
Результати решти гонок: ГКЖ “Лотос” (Гданськ) — “Колеяж” (Равіч) — 59:31, ПСЖ (Познань) — ПКЖ “Полонія” (Піла) — 63:27, “Спідвей-Центр” (Даугавпілс) — “Колеяж” (Ополе) — 61:28.
Ця перемога дозволила набрати вісім очок після дев’яти гонок і переміститися на шосте місце. Крім двох очок за перемогу, “Рівне-Україна” здобула бонусне очко за виграш із більшим рахунком, аніж програш у Польщі. Лідерами залишаються команди ПКЖ з Познані та “Спідвей-Центр” з Даугавпілса — вони мають 18 очок після 10 гонок.
Віктор Гайдим, головний тренер “Рівне-України”:
— По-перше, хочу подякувати усім глядачам за підтримку. Без них нам важко їздити. По-друге, дуже приємно було виграти. Всі у команді старалися і викладалися на 100 відсотків. Ми змогли переломити хід поєдинку, коли програвали, і довели, що є сильною командою. Важко змінити перебіг гонки після таких невдач (Дим впав, я впав). Ми програвали, але змогли виграти.
Петер Дим, гонщик “Рівне-України”:
— Ми не змогли виграти жодної гонки на виїзді, програючи зовсім мало. Зі зміною тренера багато чого змінилося у команді. Думаю, у другому колі ми зможемо покращити результати.
Рафал Осумек, гонщик “Рівне-України”:
— Попередній тренер не запрошував мене на гонки. Зараз Віктор Гайдим дав мені змогу вийти на гареву доріжку у складі “Рівне-України” і я дуже цьому радий. Ми змогли виграти важливу гонку і заробили бонус. Думаю, і надалі будемо перемагати і радувати своїх вболівальників.
Руслан Гатіятов, гонщик команди “Орел”:
— Гонка сподобалася. Добре була підготовлена доріжка, організація на хорошому рівні. Якби за нас їхав ще один іноземець, думаю, здійснили б гідний супротив. Виступ у польській лізі допомагає мені без великих перерв їздити, набратися досвіду. Перед собою в кожній гонці ставлю завдання — набрати якнайбільше очок, якнайкраще проїхати.

Тим часом триває чемпіонат Міжнаціональної (російської) ліги, яка скоротилася на одну команду. Через фінансові проблеми завершила виступи команда “Примор’є”. А в той же час в очному протистоянні зустрічалися претенденти на чемпіонство “Лукойл” та “Мега-Лада”. Гонщики з Октябрська здобули нелегку домашню перемогу над тольяттинцями 48:42. Доля гонки вирішилася в останніх заїздах. Після поразки “Мега-Лада” каменя на камені не залишила у Стерлитамаці від місцевого “Меткору” — 62:24. Ще один претендент, владивостоцький “Восток”, познущався над “Салаватом” — 68:21.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору