Рівне:

Створення та просування сайтів

Домашня перемога та виїзні поразки

Спорт 11-травня, 2006, 15:289 prov 985
Впродовж п’яти днів, з третього по сьоме травня, рівненська спідвейна команда “Рівне-Україна” провела три гонки у другій польській спідвейній лізі. У всіх трьох стартах на гаревій доріжці тривала запекла боротьба. Якщо у домашній гонці з командою ПСЖ “Познань” підопічні Віктора Кузнецова святкували перемогу, то у виїзних зазнали поразок.
Початок гонки у Рівному був для господарів більш ніж вдалим. Впродовж чотирьох заїздів спортсмени “Рівне-України” збільшували різницю у рахунку на свою користь. Після впевненої перемоги 5:1 (Ігор Марко та Володимир Омелян) перед п’ятим стартом відрив сягнув восьми очок — 16:8. Далі розвинути успіх гості не дозволили. Навпаки, після дев’ятого заїзду їм вдалося ліквідувати різницю і рахунок став нічийним — 27:27. Десятий та одинадцятий старти не виявили переможців – 3:3 та загальний 33:33. До того ж, господарі “втратили” Володимира Омеляна. Юний рівненський спідвеїст допустив падіння і його забрала карета швидкої допомоги. (Як з’ясувалося згодом, він травмував руку і найближчі тижні не зможе допомогти команді). Шкода, бо якраз зараз Володимир демонструє гідну їзду.
Апогей гонки настав у дванадцятому заїзді, який став справжньою окрасою змагань. Володимир Дубінін та Віктор Гайдим здобули перемогу — 5:1. Впродовж всього заїзду Анджей Хуща намагався обійти рівнянина, який впевнено прикривав російського легіонера. Черговий заїзд і Ігор Марко (три очки) та Рафал Осумек (одне) збільшують перевагу “Рівне-України” до шести очок – 42:36.
У двох заключних заїздах господарям необхідно було набрати чотири очки, аби забезпечити собі перемогу. Вже у першому з них Петер Дим віз три очки, але на останньому колі його обійшов Анджей Хуща – 2:4 і 44:40. У п’ятнадцятому заїзді Ігор Марко зумів набрати необхідні два очки. Незважаючи на поразку 2:4, “Рівне-Україна” спромоглася здобути першу перемогу у другій польській лізі — 46:44.
У ПСЖ “Познань” найбільше очок набрав Анджей Хуща — 12 очок, по 9 у Славоміра Дудека та Адама Скурніцкого. Серед господарів лідерські якості продемонстрував Ігор Марко — 13 очок, у Віктора Гайдима 10.
Віктор Кузнецов, головний тренер “Рівне-України”:
— Дуже добре, що ми змогли перемогти. Гонка вийшла важкою, ми приймали сильного суперника. Всі старалися і проїхали у міру своїх можливостей. Я дякую спортсменам за перемогу і дякую вболівальникам за палку підтримку команди.
Віктор Гайдим, гонщик “Рівне-України”:
— Сьогодні була сильна гонка, яка справила добре враження. Я задоволений всіма своїми заїздами, крім одного. У нас не такі потужні двигуни, як у суперника, але ми змогли виграти. Я ще не повністю налаштував мотоцикл під себе. Будемо працювати.
Петер Дим, гонщик “Рівне-України”:
— Гонка залишила приємні враження. Був дуже важкий матч. У мене виникли проблеми з основним і запасним мотоциклам. Дуже дякую партнерам і вболівальникам за підтримку.
Анджей Хуща, гонщик ПСЖ “Познань”:
— У мене залишаться добрі враження від гонки у Рівному. Змагання тримало в напрузі вболівальників до останнього заїзду. Шкода, що ми програли. Але у вас гарна команда, якій до снаги вийти у першу польську лігу.
Славомір Дудек, гонщик ПСЖ “Познань”:
— Сьогоднішня гонка довела, що у Рівному спідвей на високому рівні. Нинішнього року ваша команда може поборотися за першу лігу.
На жаль, продовжити переможну ходу у другій польській лізі “Рівне-Україна” не змогла. У Гданську наша команда зазнала поразки від місцевої команди “Лотос” — 37:53. У господарів 14 очок на рахунку Кшиштофа Яблонські, у гостей найбільший очковий доробок у Петра Дима — 13. Запеклішою була боротьба у Равічі проти “Колеяжа”. Програючи за ходом гонки 11 пунктів, наші гонщики змогли скоротити відставання до мінімуму. Перед двома заключними стартами вигравали господарі — 39:38. На жаль, несправність мотора Віктора Гайдима в заключному заїзді не дозволила рівнянам добитися бодай нічиї — 44:45. Найвагоміший доробок у перемогу господарів внесли Жерней Коленок – 16 очок та 12 у Роберт Миколайчик. У “Рівне-України” виділялися Петер Дим — 14, Віктор Гайдим — 10, Ігор Марко — 8.
Результати решти гонок: ПКЖ “Полонія” (Піла) — “Спідвей Центр” (Даугавпілс) — 33:55, КЖ “Колеяж” (Ополе) — “Мішкольц Спідвей СЕ” — 61:29, ГКЖ (Гданськ) — ПСЖ Познань — 47:42. Лідирує “Спідвей Центр”, який має стовідсотковий результат — вісім очок після чотирьох гонок.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору