Рівне:

Створення та просування сайтів

РІВНЕНЩИНА СПОРТИВНА

Спорт 13-лип, 2006, 10:409 prov 1 480
Історична подія сталася після сьомого етапу на найпрестижнішій велобагатоденці “Тур де Франс”. Рівнянин Сергій Гончар переміг у гонці з роздільним стартом на 52 км, випередивши спортсмена, який фінішував другим, більш як на хвилину. Перемогти на етапі найпрестижнішої велогонки світу, а також здобути жовту майку лідера до цього часу не вдавалося жодному українському велосипедисту. Наш земляк не тільки виграв етап і вийшов на перше місце у генеральній класифікації “Тур де Франс”, але й довів, що є одним з лідерів команди “Т-мобайл”. Після восьмого етапу рівнянин залишався лідером велобагатоденки “Тур де Франс”.

* * *
У Кузнецовську відбувся перший міжнародний турнір з міні-футболу між командами РАЕС України і підприємств Корпорації “ТВЕЛ”, який проводився в честь 10-річчя співпраці обох компаній — НАЕК “Енергоатом”, оператора українських атомних електростанцій і ОАО “ТВЕЛ”, постачальника ядерного палива для АЕС України, в якому взяли участь вісім команд. Чотири представляли Україну: Рівненська, Запорізька, Хмельницька та Південноукраїнська АЕС та чотири — Росію (“Новосибірський завод хімконцентратів”, “Машинобудівний завод” Електросталь, “Приаргунське виробниче гірничо-хімічне об’єднання” Краснокаменськ, Чепецький механічний завод “Удмурдія” Глазів). У результаті напруженої боротьби переконливу перемогу у змаганнях здобули футболісти Рівненської АЕС, які у фіналі обіграли гостей із Новосибірська. Третє місце посіла команда “Машинобудівного заводу”. Кращим футболістом турніру став Протасевич, кращим бомбардиром Федіна — обидва представники Кузнецовського “Ізотопу”.

* * *
В рамках турніру у Кузнецовську відбувся матч ветеранів київського “Динамо” та московського “Спартака”. Атомники змогли побачити багатьох знаних у різні роки футболістів — Рената Досаєва, Вагіза Хідіатуліна, Юрія Гаврилова, Володимира Безсонова, Юрія Калітвінцева та інших. Матч, як часто буває у подібних випадках, переможця не визначив — 2:2.

* * *
Завршилося перше коло чемпіонату області з футболу. В одинадцятому турі були зафіксовані такі результати: “Горинь” (Дубровиця) — “Сокіл” (Радивилів) — 1:1, “Водник” (Рівне) — “Хімік” (Рівне) — 1:3, “Енергія” (Володимирець) — “Случ” (Березне) — 2:3, “Маяк” (Сарни) — “Полісся” (Рокитне) — 5:0. Кузнецовський “Варіант” на гру до Оржева не доїхав, офіційна версія неявки — зламався автобус. Таким чином, на півторамісячну перерву одноосібним лідером пішов “ОДЕК” — 31 очко, у “Маяка” — 22, у “Волинь-Цемента” — 20, в “Ізотопа” — 19.
Серед юнаків лідирує сарнеський “Маяк” — 28 очок. “Горинь” посідає друге місце — 22 очко, 21 в “ОДЕКа”, 20 у “Полісся”. Результати ігор: “Горинь” (Дубровиця) — “Сокіл” (Радивилів) — 1:1, “Водник” (Рівне) — “Хімік” (Рівне) — -:+, “ОДЕК” (Оржів) — “Варіант” (Кузнецовськ) — +:- (юнаки, як і дорослі не змогли добратися через поломку автобуса), “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) — “”Волинь-Цемент” (Здолбунів) — 1:2, “Енергія” (Володимирець) — “Случ” (Березне) — 0:2, “Маяк” (Сарни) — “Полісся” (Рокитне) — 3:0.

* * *
Поки триває перерва у чемпіонаті області з футболу поновилися ігри Кубка області. Вчора відбулися перші ігри чвертьфіналу: “Полісся” (Рокитне) — “Будівельник” (Кузнецовськ), “Славія” (Омеляна) — “ОДЕК” (Оржів), “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) — “Коливань” (Клевань), “Сокіл” (Радивилів) — “Маяк” (Сарни). Повторні матчі відбудуться у неділю, 16 липня.

* * *
Рівнянин Олег Омельчук став переможцем міжнародного турніру зі стрільби у польському місті Вроцлав. У стрільбі з малокаліберного пістолета на 50 м наш земляк посів перше місце, а в стрільбі з пневматичного пістолета на 10 м — друге. Цей турнір був етапом підготовки до чемпіонату світу, що стартує 21 липня у столиці Хорватії Загребі.

* * *
В Червонограді відбулася міжнародна спідвейна гонка “Кубок Альфи”. Перше місце (15 очок) посів господар траси Андрій Карпов. На одне очко менше у росіянина Володимира Дубініна. Третім був поляк Адам Чехович — 12 очок.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору