Рівне:

Створення та просування сайтів

Час підбивати підсумки

Спорт 04-чер, 2009, 09:519 prov 1 376
Час підбивати підсумки


Не стало керівництво БК-93 “Пульсар” відкладати у довгу шухляду підбиття підсумків баскетбольного сезону. За великим рахунком, для баскетбольної Рівненщини він завершився. Попереду лише участь команди краю у всеукраїнських юнацьких іграх. В іншому — сезон 2008-2009 років став історією.
У понеділок відбулася зустріч головного тренера БК-93 “Пульсар” Сергія Шемосюка та старшого тренера БК-93 “Пульсар” Михайла Переверзія із представниками ЗМІ, на якій підвели риску сезону, що минув.
Сергій Шемосюк:
— Минулий сезон можна охарактеризувати як позитивний для нас. Назву кілька причин, з яких я можу так стверджувати. По-перше, покращилася матеріально-технічна база (у нас є впорядкована роздягальня, кондиціонер повітря, нові конструкції); по-друге, всі команди, які брали участь у всеукраїнських змаганнях, завершили їх. П’ять команд (три хлопчачі та дві дівчачі) брали участь у ВЮБЛ. Дівочі команди 1994 та 1996 років народження вибороли другі місця. Гра вихованок Валерія Жартуна не пройшла повз увагу спеціалістів. Рівнянок запросили на збори до різноманітних збірних — це показник роботи БК “Сузір’я”.
Дубль БК-93 “Пульсар” посів шосте місце. Звичайно, хотілося б, аби команда посіла вище місце, але не це головне. Основне, що всі заявлені баскетболісти грали, й на них ми покладаємо певні надії. Приємно, що Вадима Коваля визнано кращим центровим серед дублерів. Якщо він буде активно тренуватися — може стати гравцем хорошого рівня суперліги.
— Як можна оцінити виступ головної команди?
— Шосте місце — доволі непоганий результат. Команда продемонструвала непогану гру. Приємно згадати перемоги над “Хіміком”, “Сумихімпромом”, “Миколаєвом”, “Полтавою”. Команді вдалося пробитися в четвірку кращих в розіграші Кубка України. Приємно, що трьох гравців колективу, а це Дмитро Дятловський, Роман Гуменюк та Ілля Шемосюк, запросили на збори збірної команди України. Головне — незважаючи на різні проблеми, баскетбол у області розвивається. Хотілося б відзначити наших вболівальників — найкращих в Україні. Звичайно, фінансова криза не пройшла повз нас. Ми відчули проблеми, проте БК-93 “Пульсар” завжди був, є і буде оптимістом. У нас є ресурс — Рівненський баскетбол.
— Чи вдасться зберегти склад команди?
— Однозначно можу сказати одне — на сьогодні всі є гравцями нашої команди. Проте це життя, і будь-який гравець може піти в іншу команду. Головне, аби все відбувалося в законній юридичній площині. Звичайно, намагатимемося запросити нових вихованців. Все залежатиме від фінансового стану команди. Надіємося на своїх вихованців. Звичайно Сергії Ліщуки кожного року не народжуються, але таких зірочок підшуковуватимемо та виховуватимемо.
Михайло Переверзій зупинився на грі кожного баскетболіста команди:
— Хотів би подякувати всім гравцям за їх самовіддачу. Звичайно, не всі однаково його провели сезон. Виокремити хочеться Іллю Шемосюка — він весь чемпіонат пройшов на хорошому рівні. Десь не вдалося через травму кілька матчів. Непогано зіграв Роман Гуменюк. Від матчу до матчу він додавав. Добре відіграли Павло Улянко та Дмитро Брянцев. На жаль, через травми вони не показали свій потенціал впродовж усього чемпіонату. Це четвірка, якою я задоволений. Є претензії до Дмитра Дятловського. Добре розпочав сезон, кінцівку змазав. Не повністю задоволені грою Віктора Герасимчука — не те, що ми очікували. Те ж можу сказати й про Андрія Артимовича та Олексія Рябініна. Найгірше сезон провів наш капітан — Анатолій Дубнюк. Якби не травми провідних гравців, ми б не втратили кілька перемог.
— Можна виділити якісь ігри команди, якими ви залишилися повністю задоволені?
— Сильних провалів команда не допустила, не рахуючи виїзд в Маріуполь й останньої гри з Миколаєвом. Звичайно хочеться виділити переможні матчі. Особливо в плей-офі з Полтавою, коли поступалися 0:2 і перемогли 3:2. Як це не дивно, але й програні матчі з Донецьком, Києвом. Є що згадати, але вже необхідно думати про майбутнє. Зараз гравці працюють в індивідуальному режимі. Зберемося у третій декаді липня й розпочнемо підготовку до нового сезону.
Головний тренер збірної України з баскетболу Валентин Мельничук підбиває підсумки сезону в чемпіонаті, зупиняючись на парах учасників останнього раунду плей-оф, а також звертає пильну увагу на українських гравців, що грали у складах команд Суперліги.
Пара “Миколаїв” – “Пульсар”. Зізнаюся, думав, що Рівне чинитиме більший опір Миколаєву. Не знаю, що трапилося з рівнянами, адже вони у другій виїзній грі ніби чинили гідний опір, на додачу заграв Улянко. Чесно кажучи, не думав, що вдома вони програють з таким розривом. Але, тим не менше, вони отримали ще один досвід, і цей чемпіонат можна зарахувати їм в актив. Головне, що команда досить молода. За умови збереження цього складу вона буде лише прогресувати. Помітна й хороша робота тренерів. Одним словом, я вірю в майбутнє цього колективу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору