Рівне:

Створення та просування сайтів

Михайло Переверзій: гравці не повірили, що можна виграти

Спорт 19-бер, 2009, 09:569 prov 1 037
У черговому турі чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги рівненський БК-93 ”Пульсар” приймав маріупольський ”Азовмаш”. Наша команда не надто вдало проводить поєдинки із чемпіоном. Не став винятком й суботній матч, який завершився не на нашу користь — 65:78 (14:26, 18:18, 13:16, 20:18). Звичайно, господарі намагалися дати бій одному з грандів українського баскетболу. В окремі епізоди їм це вдалося.
Другу гру поспіль Михайло Переверзій відчуває проблеми зі складом. Перелом руки в Павла Улянка не дозволить білоруському легіонеру вийди на майданчик до кінця сезону. Не зміг розраховувати наставник БК-93 ”Пульсар” й на Іллю Шемосюка та Андрія Артимовича. ”Азовмаш” грав без Сергія Ліщука, якого було прооперовано. Весь матч на лаві запасних провів Ель-Амін, хоч був готовий в будь-який момент включитися у гру. До цього не дійшло.
Початок поєдинку був за рівнянами. Дмитро Дятловський дальнім кидком вивів уперед господарів — 3:0. Гості досить швидко відігралися й вийшли вперед — 3:7. До завершення матчу маріупольці вели в рахунку. Все, на що спромоглися рівняни в окремих моментах — скорочувати відрив. Наприкінці матчу гравці БК-93 ”Пульсар” спробували переломити хід поєдинку. Впродовж трьох хвилин заключної чверті підопічні Михайла Переверзія досить щільно та надійно захищалися. Не давши можливість забити маріупольцям, самі зробили ривок — 7:0, й різниця скоротилася до семи пунктів (63:70). Здавалося, станеться перелом. Проте клас дав знати своє. Завершальні дві хвилини пройшли під дикуванням гостей. Забивши вісім очок, вони пропустили лише два, й фінальний свисток зафіксував остаточний рахунок — 65:78 на користь ”Азовмаш”.
У складі БК-93 ”Пульсар” відзначилися: Дмитро Брянцев — 22 очки, Дмитро Дятловський — 12, Роман Гуменюк — 10, Віктор Герасимчук — 8, Анатолій Дубнюк — 7, Олексій Рябінін — 6. У маріупольців найрезультативнішим був Хасан Різвіч — 21 очко. П’ять баскетболістів набрали десять і більше пунктів: Олександр Скутельник та Ричард Гуін — по 12, Роландас Ярутіс та Сімонас Сєрапінас — по 11, Діжон Томпсон — 10. Тільки Горан Чакіч заніс у свій актив лише один пункт.
Рімас Гіркіс, головний тренер ”Азовмаша”:
— Останні роки під час ігор з „Пульсаром” ми досягали потрібного результату. Проте це не означає, що рівненський клуб здавався — гравці вашої команди завжди грають з серцем та вогником. Не став винятком й сьогоднішній матч. Глядачам він мав сподобатися. Ми добре відіграли у захисті, а от в нападі могли й краще. Але є як є. Головне, що ми виконали завдання — перемогли ”малою кров’ю”.
Дмитро Брянцев, гравець БК-93 „Пульсар”:
— Клас є клас. Ми намагалися зіграти якнайкраще, боролися, але в нас не вистачило сил. За відсутності трьох гравців складно на рівних змагатися із досвідченими баскетболістами. Спромоглися до семи пунктів скороти відставання у заключній чверті. Тут нам не вистачило досвіду й упевненості. А от у наших суперників це було. Нам дуже не вистачає Павла Улянка, адже він справжній лідер команди.
Михайло Переверзій, наставник БК-93 „Пульсар”:
— До матчу ми підійшли не в бойовому складі. Попри це намагалися перемогти. Упродовж матчу на майданчику йшла сумбурна гра, щось нам вдавалося, щось — ні. Наприкінці змогли скоротити відставання в рахунку. На мою думку, баскетболісти самі не повірили, що можна виграти. Зробили кілька непотрібних втрат, не забили кілька атак й поступилися. Що стосується травмованих, то можу сказати, що Павло Улянко в цьому сезоні не зможе нам допомогти. Ілля Шемосюк та Андрій Артимович, сподіваюся, до наступного матчу відновляться й на поєдинок із донеччанами вийдуть.
Дублери БК-93 ”Пульсар” теж зазнали поразки — 56:77. У складі господарів найпомітнішими були Артем Шелуха — 15 пунктів та Сергій Марков — 12.
Результати решти ігор: ”Сумихімпром” — БК ”Донецьк” — 72:83 (дублери — 73:119), БК ”Полтава” — Хімік” — 92:84 (74:87), МБК ”Миколаїв” — БК ”Київ” — 61:68 (58:57).
Наступний поєдинок рівняни проведуть вдома 21 березня проти БК ”Донецьк”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору