Рівне:

Створення та просування сайтів

Перемогти завадило колесо

Спорт 17-вер, 2009, 10:019 prov 1 174
Перемогти завадило колесо


У п’ятницю та суботу на рівненському стадіоні технічних видів спорту відбувся чемпіонат України зі спідвею в особистому заліку. Аби зробити змагання цікавішими та залучити всіх гонщиків країни, чемпіонат розбили на півфінал та фінал. Першого дня вісімнадцять гонщиків виборювали десять путівок у головну гонку. За відсутності кращих гонщиків „Урагану” на мототреці вболівальники могли побачити всіх спідвеїстів України.
Як водиться, найцікавіше було у фіналі. З перших стартів виділилася четвірка, яка претендувала на перемогу — Кирило Цуканов („СКА-Львів”), Андрій Карпов („Шахтар”, Червоноград), Володимир Дубінін („СКА-Львів”) та Олександр Бородай („Каскад”, Рівне). Беззаперечним фаворитом був Володимир Дубінін, але спущене колесо не дозволило йому у дев’ятому заїзді фінішувати першим. Перед заключною серією стартів у всіх чотирьох гонщиків було по одинадцять очок. У вісімнадцятому старті троє зійшлися в очному протистоянні. Андрій Карпов зумів першим пересікти фінішну пряму. За ним фінішували Кирило Цуканов та Олександр Бородай. У двадцятому заїзді „свої” три пункти привіз Володимир Дубінін. Після двадцяти заїздів по чотирнадцять пунктів набрали Володимир Дубінін та Андрій Карпов. Чемпіонство вони розіграли в очному поєдинку. Старт перезаїзду впевнено виграв Андрій Карпов. Відбивши потуги Володимира обійти його, Андрій зумів фінішувати першим і завоював почесне звання. Третім завершив змагання Кирило Цуканов (13 очок). На один пункт менше набрав рівнянин Олександр Бородай.
Під час змагань Володимир Дубінін встановив новий рекорд рівненського мототреку — 66,31секунди. Цей час було зафіксовано у сьомому заїзді, коли львів’янин обійшов Андрія Карпова. Червоноградець повернув „борг” у перезаїзді. Щоправда без рекорду.
Андрій Карпов, чемпіон України:
— На відміну від минулого року, сьогодні була цікавіша гонка — суперники сильні, й було з ким поборотися. Хоча я вагався, їхати чи ні на чемпіонат — мене вимотують постійні переїзди Данія-Швеція, де змагаюся, та й зазнав пошкодження нещодавно. Попри те, що правий бік поболює, я приїхав. Титул чемпіона країни важливий для будь-якого гонщика.
Володимир Дубінін, віце-чемпіон України:
— Гадаю, все логічно — переміг сильніший. Так і має бути. Мене трішки підвела техніка (пробите колесо), але це технічний вид спорту. В Україні я їжджу давно, тут живуть мої друзі-суперники, тому мені було приємно і одночасно відповідально їздити в змаганнях такого рівня.
Сергій Лятосинський, віце-президент Федерації мотоциклетного спорту України:
— Вперше за часів незалежної України ми провели чемпіонат в особистому заліку впродовж двох днів — півфінал та фінал. Це результат діяльності Української ліги спідвею. Як результат — з’явилося багато молодих гонщиків. Ще рік тому вони боролися із доріжкою, а зараз видно, як піднявся їх професійний рівень. Тим і цікавим був сьогоднішній фінал. Це можна оцінити як позитивний момент. Шкода, що не було гонщиків ”Урагану”. Гадаю, наступного року ми складатимемо календар так, аби не було накладок.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору