Рівне:

Створення та просування сайтів

Троє дільничих інспекторів забили до смерті селянина

Кримінал 17-вер, 2009, 10:259 prov 1 037
Троє дільничих  інспекторів забили до смерті селянина


Поламали ребра і кажуть, що то епілепсія. На 8 років можуть сісти троє дільничних інспекторів із Київщини. Вони до смерті забили селянина. А все тому, що на півгодини запізнилися на судове слухання.
Худорлявий чоловік з підозрою на туберкульоз. Непритомний, на вигляд йому 50 років. Близько 7-ої вечора до Ставищенської лікарні з місцевого райвідділку міліції надійшов хворий. Жодних документів він не мав.
Юрій Воропай, лікар Ставищенської районної лікарні: ”У хворого — черепно-мозковий крововилив. Травма грудної клітки з численними переломами ребер. У нього міг бути набряк мозку. Тому проведене нами лікування не могло дати нормального ефекту”.
Особу постраждалого згодом встановили. Побитим пацієнтом виявився пастух із села Попружної Сергій Береговенко. Наступного дня чоловікові стало ліпше. Опритомнів і зміг говорити.
Надія Супруненко, лікар Ставищенської районної лікарні: ”Він спілкувався і сказав: його побили менти. Це його слова. Він не сказав, що його побили на полі чи ще десь”.
Та врятувати селянина не вдалося. Через 3 доби після шпиталювання у нього зупинилося серце.
Ніна Береговенко, родичка загиблого: ”Прийшли міліції казати, а вони кажуть, що ми його не били, що в нього епілепсія. Та хіба ж вона б його так побила, щоб ребро попало у печінку?” Пані Ніна згадує, що він мав умовний термін за зберігання наркотичних засобів. Того дня мав з’явитися до суду для перегляду покарання.
”Це він не поїхав. Ну, знаєте, грошей нема, мати слаба. На лікарства це ж ми все время стягувалися”.
Доправляти чоловіка до суду приїхали троє міліціонерів. Слухання мали розпочати о 15.30. Але Береговенка шукали довго, тож запізнилися на півгодини. Суддя вже взялася за іншу справу. Наказала дільничим привести чолов’ягу наступного дня.
Микола Жукович, керівник відділу ГУ міліції Київської області: ”Доставили цього Сергія Береговенко до райвідділку. Він прибув у райвідділок о 16-ій годині. Потім вони з ним спілкувалися. І о 17-ій вже його забирає швидка допомога”.
В облуправлінні міліції дізналися про побиття Береговенка через 5 днів після його поховання. Відреаґували миттєво. Провели внутрішнє розслідування. Трьох дільничих інспекторів звільнили з роботи. Крім того, посаду втратив заступник керівника райвідділку.
Микола Жукович, керівник відділу ГУ міліції Київської області: ”Один з троїх застосовував фізичну силу. А двоє інших не зупинили, бачили, знали і не зупинили”.
Мати загиблого тепер зосталася без годувальника. Жінка 8 місяців не встає з ліжка. Має проблеми з очима. Згадує, що син і раніше страждав від сваволі правоохоронців, але нікого за це не покарали.
Марія Береговенко, мати загиблого: ”Він сидів біля хати, курив. Я в хаті готувала. Чую крик, а він його б’є по морді. А я йому: ”Чого ти його б’єш, ти мені скажи”. А вони: ”Він не з’явився, а ми його визивали”.
Проти дільничих порушили кримінальну справу й передали матеріали до прокуратури. За перевищення службових повноважень екс-правоохоронцям світить до 8 років ув’язнення.
Дмитро Ільчук, Ігор Молчанов,
НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору