Рівне:

Створення та просування сайтів

Чемпіонат розпочали з поразок

Спорт 15-жов, 2009, 09:539 prov 1 064
Чемпіонат розпочали з поразок


Стартував у нинішньому баскетбольному сезоні БК-93 “Пульсар”. Перші матчі чемпіонату України у суперлізі рівняни провели на виїзді. На жаль, в обох випадках наша команда поступилася.
Проте годі було очікувати іншого результату, адже як такої передсезонної підготовки команди проведено не було. Та й необхідні кошти для участі віднайшлися напередодні початку змагань. Запрошення нових виконавців теж пройшло в авральному порядку — вони приєднувалися до БК-93 ”Пульсар” напередодні першої гри. Отож, необхідно набратися терпіння та чекати на покращення гри команди.
У першому матчі підопічні Михайла Переверзія оступилися у Запоріжжі, програвши місцевій команді “Ферро-ЗНТУ” — 68:97 (16:31, 22:19, 21:19, 9:28).
Провальними виявилися перша та заключна чверті. Вони стали визначальними у визначенні переможця. У другій та третій десятихвилинках рівняни на рівних зіграли із господарями. На жаль, цього для перемоги виявилося замало. Головними факторами стартової поразки БК-93 ”Пульсар” стала велика кількість втрат (24 проти 13) та програний щит (24 підбори проти 37). У рівнян відзначилися: Ілля Шемосюк — 17 очок, Дмитро Антонець — 12, Павло Улянко — 10, Андрій Артимович — 9, Олексій Полторацький — 7, Анатолій Дубнюк — 6, Олексій Рябінін — 5 та Віктор Герасимчук — 2. У господарів найрезультативнішим був Чарльз Томас — 22 пункти та 17 підборів.
Кирило Большаков, головний тренер ”Ферро-ЗНТУ”:
— Рівненська команда мені дуже сподобалася. У другій та третій чвертях, мені здається, гості навіть перегравали нас. Для мене приємною несподіванкою стала гра таких спортсменів, як Дмитро Антонець і Андрій Артимович, які зіграли так, як ми від них не очікували. Ця гра показала, що нам є над чим працювати.
Результати решти ігор туру: “Будівельник” — “Кривбасбаскет” — 92:97, БК “Донецьк” — “Галичина” — 101:55, “Грифони” — БК “Київ” — 56:62, “Азовмаш” — “Говерла” — 72:70, “Дніпро-АЗОТ” — БК “Одеса” — 83:104, МБК “Миколаїв” — “Дніпро” — 73:81.
У суботу БК-93 “Пульсар” зустрічався у Кривому Розі із місцевим “Кривбасбаскетом” і знову програв — 63:89 (18:22, 23:20, 12:21, 10:26). Гості досить упевнено трималися до перерви. Після першої половини господарі вели у рахунку 42:41. На жаль, на другу половину сил не вистачило — дала про себе знати відсутність нормальної підготовки до сезону. Тим більш, що за п’ять фолів залишив майданчик лідер команди Ілля Шемосюк. Гідної заміни розігруючому у Михайла Переверзія не знайшлося. У складі БК-93 ”Пульсар” відзначилися: Віктор Герасимчук — 14, Ілля Шемосюк — 13 очок, Анатолій Дубнюк — 12, Павло Улянко та Артем Шелуха — по 8, Олексій Полторацький — 5, Андрій Артимович — 3. У господарів найрезультативнішим був Ігор Зайцев — 15.
Звездан Митрович, головний тренер ”Кривбасбаскет”:
— Перед грою я казав, що нам буде важко, адже ”Пульсар” — дуже хороша команда. Я знаю багатьох її гравців, їх потенціал. Сьогодні ми добре зіграли в захисті, зробили багато підбирань. Також я дуже задоволений кінцівкою гри, мої хлопці не зупинилися на досягнутому та дожали суперника”.
Результати решти ігор: “Азовмаш” — “Галичина” — 59:57, “Будівельник” — “Ферро-ЗНТУ” — 101:83, МБК “Миколаїв” — БК “Київ” — 54:56, “Грифони” — “Дніпро” — 84:87 ОТ, “Хімік” — “Дніпро-Азот” — 103:74, БК “Донецьк” — “Говерла” — 90:57.
Без поразок йдуть три команди: БК ”Донецьк”, ”Кривбасбаскет” та БК ”Київ” — по шість очок.
Михайло Переверзій, старший тренер БК-93 “Пульсар”:
— В Запоріжжі ми провалили першу чверть, що стало наслідком програного щита. У другій та третій десятихвилинці відіграли непогано. Справившись із хвилюванням, змогли скоротити відставання до семи пунктів. На жаль, в заключній десятихвилинці нічого не могли протиставити господарям. У другому матчі на рівних відіграли першу половину зустрічі. Слабо провели третю, але перед четвертою ніщо не віщувало такого розкладу. Але на старті десятихвилинки п’ятий фол отримав Ілля Шемосюк. Поки Олексій Рябінін не може повноцінно замінити Іллю.
На результатах обох матчів позначилася незіграність гравців. Попри скуйовджену передсезонну підготовку епізодами команда демонструвала непоганий баскетбол. Для перемоги цього замало — необхідно багато працювати.
Щодо гравців, то у двох матчах хороший рівень показав Ілля Шемосюк. Пристойно відіграв в організації атак, завершенні, боротьбі під щитом. Решта — нижче свого рівня відіграли. Першу гру провалили Анатолій Дубнюк та ВікторГерасимчук. Запрошені гравці поки знаходять спільну мову із партнерами.
У середу БК-93 “Пульсар” провів домашній матч Кубка України проти “Грифонів”. У суботу команда проведе перший домашній матч суперліги. Підопічні Михайла Переверзія прийматимуть столичний “Будівельник”. Початок зустрічі о 16 годині.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору