Рівне:

Створення та просування сайтів

Без паніки, друзі!

Особливий погляд 14-січ, 2010, 09:559 prov 1 097
Я рішуче відкидаю це неофіційне правило, тим більше, що воно не записане в жодних параграфах і пунктах. Тому освідчуся в любові перед широким загалом.
Тим більше, що вона працьовита, мужня, мрійлива. На мій погляд, – прекрасна. Вона – Рівненщина. Її мати – Україна. Ось про те, як мати з дочкою існуватимуть, поговоримо сьогодні. Тим паче, кожен хоче дізнатися, що його очікує в році Новому, і звертає свої погляди до різної масті провидців. Інтерес до прогнозування зростає в міру складності ситуації. Ми також спробуємо спрогнозувати найважливіші події 2010, що очікують кожного жителя України, Рівненщини зокрема.
Розпочнемо з головного запитання: чи видужає наша економіка, особливо село. Судячи з радіо — і телевиступів майбутніх президентських оракулів, де стільки правди, як у решеті води, економіку потрібно буде лікувати випробуваним способом – клізмою командних методів, інакше... Ціна на газ уже “стрибнула” вище європейської, а це – уповільнена смерть хімічної промисловості. Ці принади постійно відчуває “Рівнеазот”. Що, виручить Росія, Білорусь, далекий Китай, звідки пішов потік міндобрив до України? Сумніваюсь.

У хлівах менше мукає
Рік Червоного Бика виправдав свою назву. В Україну завезли 520 тисяч тонн закордонного м’яса, а селянам Рівненщини держава показала комбінацію із трьох пальців: їм не видано дотаційної плати за реалізовану худобу всього-на-всього 3 мільйони гривень. Та ще 5 мільйонів з року попереднього. Тому у хлівах менше почало мукати, хрюкати, кукурікати: поголів’я зменшилось на 9 відсотків. Просто в рік Бика держава по відношенню до села повела себе, як справжній тореадор.
Незважаючи на надзвичайні заходи, ціни будуть повзти вгору. Може, доповзуть і до висоти Говерли, улюбленої гори нашого Президента. Скажімо, кілограм кави буде коштувати десь удвічі більше гривень, кілограм оселедців – десь із півкіло національної валюти, яку так буцає долар і т.д. Хоча при цьому треба мати ще й номінал грошової одиниці. Раптом уряд візьме та й випустить гривню вартістю мільярд? А, можливо, буде приборкано інфляцію. Подейкують, що чергова порція гривні у банківських підвалах готується до “виходу в люди”.
Та як би там не було, все сказане не повинно торкнутися малозабезпечених верств населення, оскільки їхнього заробітку аби вистачало на хліб і молоко. Та й пенсіонери з добавкою 9-12 гривень будуть “на коні”.

Дихатиметься легше
При наступному прогнозі хочеться висловитись так: не було щастя, та нещастя допомогло. Маємо на увазі гарантоване поліпшення екологічної ситуації в країні. У зв’язку з дороговизною пального і простоєм автотранспорту дихатиметься легше. Ось тільки благополучну ситуацію можуть зіпсувати власники квартир, для яких з 1 грудня газ подорожчав ще на 25 відсотків. Дивись, хтось перейде на “буржуйки”, хтось – на чадне вугілля.
Але ж не хлібом єдиним живе людина. Вона повинна ще й поспілкуватися з опонентом, зайнятися спортом, піти до кінотеатру, зрештою, перехилити чарку. Відомий нардеп з кулаками накинеться на відомого письменника-журналіста, обох доставлять до лікарні, де їх порятують досвідчені хірурги. Якщо, звичайно, потерпілі матимуть при собі необхідні медпрепарати або гроші на них.
Очевидно, збільшиться потік наших громадян за кордон в надії щось придбати і перепродати, щоб якось вижити. Щоправда, буде одна серйозна заковика: відсутність авіаквитків і дороговизна проїзду в пасажирських поїздах.

Чи буде восьмий крок?
Щодо культурного життя, то тут якихось пікантних подій не передбачається. Хіба те, що український кінематограф вийде на перше місце у світі за кількістю статевих актів на одиницю продукції.
І що ще може бути цікавим у нашій державі? Хіба те, що збірну України з футболу, яка піймала облизня у відбірних іграх Мундіалю 2010, продадуть Кувейту за 100 мільйонів доларів і 5 танкерів нафти. Це дасть можливість уряду почекати з проханням виділити чергові 2 млрд. доларів на газ, зарплати і пенсії.
Усі сподіваються, що до 17 січня наш Президент зробить останній, десятий крок назустріч людям, яким передбачено створення безпечних умов для життя. Та й восьмий крок – створити п’ять мільйонів робочих місць – явно замалий. На Рівненщині з листопада 2009 збільшується кількість незайнятого населення.

Нагороди не за горами
Новий рік може ознаменуватися новими нагородами, хоча й не вельми серйозними. Хтозна, які перед нами виникнуть ситуації і якими героїчними зусиллями вони долатимуться. Так що не зайве ввести хоча б на рівні області такі нові знаки, медалі, грамоти. Чого гріха таїти, нагороджена людина з іншим настроєм і в черзі постоїть, і від дебошира втече, і працюватиме з потроєною енергією.
Грамота Верховної Ради “За вихід живим із лікарні”, медаль “За скромність на пожежі”, знак “Воїн-комерсант” вручається прапорщикам, офіцерам і генералам за успішний розпродаж армійського майна.
Грамота Верховної Ради “За звільнення України від продуктів”: нагороджуються пенсіонери і домогосподарки напередодні чергового підвищення цін. Грамота вручається о 8-ій ранку безпосередньо під час входу в магазин, аби одразу можна було виявити її володаря.
Ну а господарники Рівненщини працюватимуть ще завзятіше. Найбільший виробник курячих яєць на Поліссі, птахопідприємство “Журавушка”, що в Сарненському районі, обіцяє виробити не менше 15,5 мільйона дієтичного продукту. На свинокомплексі “Полісся-Агро” Костопільського району кількість поголів’я зростатиме до 6 тисяч. Тому й у рік Білого Тигра, сподіваємось, буде чим похвалитись. Ось би злагоди більше приніс наступний рік у велику хліборобську сім’ю Рівненщини.
Хтозна, життя може внести свої поправки у наші прогнози. Але те, що в новому році сумувати не доведеться – будьте певні! З Новим роком!
Василь Авдимирець,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору