Рівне:

Створення та просування сайтів

Індія може перегнати Китай

Україна і світ 08-кві, 2010, 11:329 prov 1 032
Загальний перепис населення сьогодні почався в Індії. Він може вивести країну у світові лідери за чисельністю жителів. За прогнозами Національного бюро обліку населення, кількість індійців може перевищити 1,2 млрд. людей.
Перепис населення проходитиме протягом року в 35 штатах і союзних територіях республіки. Його результати, як планується, оголосять до літа наступного року. Витрати на проведення цього масштабного заходу перевищать 1,3 млрд. доларів. У роботі зі збору даних про мешканців країни буде задіяно більше двох мільйонів працівників держустанов.
Першим громадянином республіки, до якого прийдуть співробітники Національного бюро обліку населення, буде президент Пратібха Патіл.
Під час перепису будуть зібрані докладні анкетні дані кожного громадянина. У індійців, старших 15 років, братимуть відбитки пальців. Усі зареєстровані мешканці країни отримають посвідчення особи. Нововведенням нинішнього перепису в Індії стане збір інформації про комп’ютерну техніку, яка є в будинку, і мобільні телефони.
У країні упевнені, що перепис населення-2011 пройде успішно, і його результати принесуть користь для подальших планів уряду з поліпшення соціально-економічного стану в країні. Згідно з даними останнього перепису населення у 2001 році, в Індії проживає 1,1 млрд. людей.
На сьогодні Індія посідає друге місце у світі за чисельністю населення. Її випереджає Китай, де проживає більше 1,3 млрд. людей.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору