Рівне:

Створення та просування сайтів

У Луцьку може затопити до сотні будинків

Волинська область 23-лют, 2010, 12:189 Lobanovskiy 788
Підтоплення загрожує 88 будинкам та території п’яти підприємств обласного центру Волині.
Борис Сорока розповів, що погодні умови минулих днів змушують переглянути антипаводкові плани луцької мерії. Наразі товщина снігового покриву в облцентрі Волині становить 27 сантиметрів (було сорок), а товщина криги на водоймах сягає двадцяти сантиметрів. За даними чиновника, до зони підтоплення можуть потрапити 88 житлових будинків, територія п’яти підприємств.
Власне, до оперативно-рятувальних заходів залучать насосну станцію і дві цистерни від УМНС, комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс» також надасть чотири одиниці техніки. Борис Сорока запевнив, що з Демидівською ГЕС підписано протокол про взаємний контроль щодо проходження вод.
В одній із «зон ризику» Луцька – Малоомелянівському масиві – вже створено спеціальну штучну водойму для забору талих вод. Рятувальники готові негайно розгорнути ПНС з потужністю відкачки води 110 літрів за секунду.
Однак учора до мерії звернулися мешканці масиву із клопотанням підготувати ще одну водойму на вулиці Лисенка. Сьогодні можновладці це питання будуть вивчати. Сорока озвучив низку завдань для структур міста. Наприклад, «Луцькспецкомунтранс» має укріпити дамбу на річці Стир, а департамент ЖКГ мерії та «Луцькводоканал» –відремонтувати в терміновому порядку насосну станцію в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.
Борис Сорока звернувся до санстанції з проханням постійно моніторити стан питної води в Луцьку та функціонування артезіанських свердловин, які можуть потрапити до зони підтоплення. «Часу на розкачку немає», – додав заступник мера.
Міський голова Богдан Шиба жартома зазначив, що знайшлися люди, які клопочуться, щоб і в них викопали сховище для талих вод. «І обов’язково в сусіда на городі», – сказав він.
Мер заспокоює лучан: мовляв, цього року підтоплення буде не найбільше, тому не треба боятися.
Борис Сорока також зазначив, що влада знайшла нову тактику «співпраці» з керівниками підприємств, де не розчищають територію від снігу. Мовляв, сніг приберуть комунальники, а керівники підприємств заплатять за їхню роботу втричі дорожче. За словами Сороки, цю технологію вже випробували на одному керманичі, і вона виявилася ефективною.
Луцький мер Богдан Шиба погодився, що це правильний підхід.

ZIK
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору