Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківську проведено збори перевізників, які обслуговують міські автобусні маршрути

Івано-Франківська область 05-бер, 2010, 10:549 prov 1 278
Відбулися збори перевізників, які обслуговують міські автобусні маршрути.
Про це Провінційці повідомили у Iвано-Франкiвській мiській раді.

На зборах були присутні: Гнатів І.А. – начальник відділу транспорту і зв’язку МВК, Бабій В.П. – заступник начальника відділу транспорту і зв’язку МВК, Лісовий О.О. – головний спеціаліст відділу транспорту і зв’язку, Свіщовський Б.Р. – начальник територіального управління Головавто-трансінспекції на автомобільному транспорті, Заліський В. – старший інспектор ВДАІ з обслуговування м. Івано-Франківська та перевізники міських маршрутів – 112 чоловік.
У виступах брали участь:
Свіщовський Б.Р., який ознайомив перевізників з вимогами чинного законодавства, які дають право здійснювати перевезення на міських автобусних маршрутах. Довів до відома перевізників про ті порушення, які найчастіше допускають у своїй роботі в питанні дотримання ліцензійних умов, а також розповів про штрафні санкції передбачені за ті, чи інші порушення, аж до позбавлення ліцензії.
Також навів окремі приклади ДТП за участю автомобільних перевізників, які обслуговують приміські маршрути та наголосив на тому, щоб перевізники приділяли більше уваги технічному стану автобусів та періодично проводили технічні огляди на спеціалізованих дільницях.
Заліський В. наголосив на тому, щоб перевізники постійно здійснювали контроль за своїми водіями щодо проведення ними щоденного перед рейсового та після рейсового технічного та медичного огляду у механіка та лікаря, де вони мають укладені договори.
Гнатів І.А. повідомив перевізників щодо дотримання графіків руху автобусів особливо у вечірній час. Також підняв питання ввічливого ставлення до пільгової категорії пасажирів та дотримання договірних умов щодо їх перевезення, особливо інвалідів з вадами зору.
Конкретизував порушення, які допускаються перевізниками, а саме:
- не укладення між перевізниками і водіями договорів про трудові відносини;
- не дотримання перевізниками умов режимів праці та відпочинку;
Наголосив на тому, що дані порушення впливають на сплату податків та зборів, що в свою чергу містить ознаки кримінальної відповідальності.
Особливо наголосив звернути увагу на:
- екіпіровку автобусів, всім перевізникам переглянути розміщення внутрішньої візуальної інформації (витяг з правил, інформація про перевізника, кількість пільгових місць у автобусі, вартість проїзду); всім перевізникам переглянути розміщення зовнішньої візуальної інформації (трафарети).
- на належний вигляд водіїв;
- на недопущення випадків куріння у автобусах;
- вчасне подання інформації у відділ транспорту і зв’язку про зміни р.№ автобуса або місця проживання та контактної інформації;
В результаті проведених зборів, всіх перевізників, які обслуговують міські автобусні маршрути, зобов’язано підняті питання тримати на постійному контролі та неухильно дотримуватись вимог законодавства, яке регулює діяльність автомобільних пасажирських перевезень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору