Рівне:

Створення та просування сайтів

Заіскрились бісеру краплинки...

Головна 11-бер, 2010, 12:399 prov 2 278
Заіскрились бісеру краплинки...


Мабуть, митець для того і приходить у цей світ, щоб власним талантом зафіксувати у своєму доробку красу життя, яку пересічний люд не завжди помічає. Без сумніву, до таких митців належить млинівчанка Тетяна Мялова – обдарована, самобутня, наполеглива і віддана улюбленій справі чарівна жінка. У галереї творчих щедрот центральної районної бібліотеки м. Млинів відбулася презентація її робіт з бісеру “Чарівна казка”.
Пані Тетяна за освітою архітектор, а її широка душа завжди в творчому пошуку. Торік під час урочистостей з нагоди 500-ліття першої згадки про Млинів вона побачила, як гостя селища продавала вироби з бісеру. І якраз у ці миті у її душу вселився творчий неспокій – “захворіла” бісероплетінням. Торувала власну мистецьку ниву методом проб і помилок, але рук не опускала. І перший свій виріб “Квітучу яблуньку” подарувала знайомій. А тепер, жартує авторка, годилося б його викупити, аби бачити, з чого розпочинала…
Про це та інші подробиці творчої кухні численні гості галереї дізналися від Тетяни Мялової. Кожна її робота – неповторна. Розглядаєш і дивуєшся: воістину фантазій цієї дивотворчості – невичерпне джерело.
А що спонукає її до творчості? Грайлива крапля роси на травинці? Лагідна посмішка сина? Чи променисті очі матусі? Мабуть, у майстрині власне бачення прекрасного і воно приносить втіху, додає сил, наснаги.
— Бісероплетіння не обтяжує, — наголошує пані Тетяна, — а приносить душевну насолоду, хоча й терпіння вимагає надзвичайного.
До речі, пані Тетяна готова усім, хто візьметься за бісероплетіння, надати кваліфіковану практичну допомогу. А напередодні дня народження своєї мами подарувала їй наймодерніше і наймиліше деревце зі свого диво-саду (фото на 1 стор).
До речі, бісероплетіння – не єдине творче уподобання Тетяни Мялової. Власні душевні виміри талановита жінка реалізовує у віршах, у яких напилися ліричних медів і веселеньких солодощів поетичні гурмани. Не дивно, що жінка “почастувала” черговою порцією віршів та усмішок гостей галереї творчих щедрот. Відрадно, що старший син Денис успадкував від мами гени митця-художника. Його картини набули всеукраїнського розголосу, прикрашають колекції шанувальників мистецтва. А ось вироби з бісеру Тетяни Мялової є в Італії, Польщі. Як правило, вона їх не продає, а виготовляє на замовлення тих, хто бачить і цінує прекрасне. Молодший син Максим лише семикласник, захоплюється спортом. Хтозна: можливо, з часом і в його душі запалає мистецька ватра…
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору