Рівне:

Створення та просування сайтів

Україна у фіналі

Спорт 22-лип, 2010, 10:149 prov 1 046
Україна у фіналі


У суботу на рівненському стадіоні технічних видів спорту відбувся півфінал чемпіонату Європи зі спідвею серед пар. У змаганнях брали участь сім команд: Австрії, Латвії, Румунії, Росії та України. Напередодні гонки відмовилися приїхати спортсмени з Норвегії, яких замінила друга команда України. З невідомих причин не доїхали до Рівного і гонщики з Угорщини, хоча підтвердження та заявку від них було отримано. В екстреному порядку була заявлена третя українська команда. Саме через відсутність угорців зникла інтрига у гонці. Адже згідно регламенту до фіналу виходило три пари. А росіяни, українці та латиші були на голову сильніші від решти учасників. Угорські спідвеїсти змогли б посперечатися із цією трійкою. На жаль…
Попри неймовірну спеку чимало любителів цього мужнього виду спорту прийшло підтримати своїх гонщиків. Головною ударною силою господарів стала пара Андрій Карпов (Червоноград, “Шахтар) та Олександр Бородай (Рівне, “Каскад”). Запасним був заявлений ще один каскадівець — Ярослав Полюхович. Саме перша команда України разом із латишами і росіянами боролася за п’єдестал пошани. За дві серії стартів до завершення у них було по шістнадцять очок. Відповідно росіяни втратили очки з латишами, українці з росіянами, а латиші з нами. Здавалося , що без перезаїзду за участю представників всіх трьох команд не обійдеться. Проте технічні проблеми завадили росіянам вести боротьбу за перемогу. У підсумку вони посіли третє місце, набравши 22 пункти. Українська та латвійська пари завершили гонку з однаковим доробком очок — по 26. У перезаїзді В’ячеслав Гіруцький був сильнішим за Андрія Карпова і приніс Латвії перемогу (29 пунктів). Як наслідок — перше місце. На одне очко менше в господарів і - друге місце.
Результати змагань: Латвія — 26 очок + 3 (Леонід Паура — 11 пунктів, В’ячеслав Гіруцький — 15+3), Україна-1 — 26+2 (Андрій Карпов — 15+2, Олександр Бородай — 11), Росія — 22 (Семен Власов — 12, Ренат Гафуров — 10), Україна-3 — 15 (Володимир Тейгел — 12, Тарас Федоренко — 3), Румунія — 13 (Алессандру Тома — 10, Даніель Попа — 3), Україна-2 — 12 (Станіслав Огородник — 9, Віталій Лисак — 3), Австрія — 10 (Фрідріх Валлнер — 9, Даніель Гаппмаєйр — 1).
Кращий час у гонці показав В’ячеслав Гіруцький — 66,6 секунди. Другий півфінал відбудеться 28 серпня у Дебрецені (Угорщина). Фінал чемпіонату Європи серед пар зі спідвею пройде 18 вересня у німецькому місті Штральзунді.
Андрій Карпов, гонщик команди “Україна-1”:
— У сьогоднішній гонці все було чудово. Щоправда трохи не підлагодили мотоцикли під доріжку. Та й я був втомлений, адже тільки приїхав зі шведської ліги. Та ще й додалася спека. Але що поробиш? Всі були в одних умовах. Головне, що ми потрапили у фінал. Шкода, що не було угорців, гонка була б набагато цікавішою.
Олександр Бородай, гонщик команди “Україна-1”:
— Результатом гонки задоволений, головне, що ми потрапили у фінал. Шкода, що не з першого місця —трохи не пощастило Андрієві в перезаїзді. Були б угорці, було б більше інтриги, було б важче. Та й так було спекотно, що аж мотоцикли перегрівалися.
В’ячеслав Гіруцький, гонщик команди “Латвія”:
— Впевненості, що займемо перше місце, чесно кажучи, не було. Думав, що пройдемо далі, але не до перемоги. Тим більш це приємно. Вдалося виграти у росіян. Взагалі гонка сподобалася як мені, так і моєму напарнику. Все чудово. Надіюся, що мене запросять у Рівне на якийсь турнір, наприклад Кубок міста – з радістю приїду.
Ренат Гафуров, гонщик команди “Росія”:
— Перший заїзд, можна сказати, не вгадали з налаштуванням техніки, так як тренування напередодні не було. Далі все пішло за планом. Наприкінці гонки виникли проблеми з технікою. Тому вище третього місця ми піднятися вже не могли. Ми настроювалися на виграш, хоча повної впевненості у цьому не було. Проте головне було потрапити до фіналу.
Сергій Дем’янков, президент СК “Каскад”, організатор змагань:
— Слава богу, що гонка пройшла без травм. Мої враження – нормальні. Все було більш-менш плановано, хіба що несподіванкою стали сходи росіян. Шкода, що в останньому заїзді нам не вдалося вибороти перше місце. Дуже прикро, що не приїхали угорці, і нам довелося спішно виставляти третю українську команду. Як запевнив головний суддя Франк Циглер з Німеччини, на неприїзд угорців буде складено протест, а їхня федерація буде оштрафована. Це ж недопустимо — спочатку прислати заявку, а потім — не приїхати.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору