Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині затримано раніше судимого, який на ринку продавав зброю

Івано-Франківська область 08-бер, 2011, 10:129 Lobanovskiy 848
В ході проведення спеціальних заходів працівники Верховинського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, затримали 37-річного чоловіка, який намагався продати вогнепальну зброю. Раніше судиму за крадіжки особу спіймали, як мовиться, на гарячому, коли вона на місцевому ринку шукала можливість продати карабін і 7 набоїв. На цей час працівники карного розшуку володіли певною інформацією не тільки про плани зловмисника, але й про те, якою є ціна спорядженого карабіна. Житель Верховинського району пропонував зброю за 1100 гривень.

Як повідомив начальник Верховинського райвідділу міліції Микола Білашевський, експертне дослідження вилученої зброї підтвердило її боєздатність. Щодо чоловіка порушено кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.363 Кримінального кодексу України. Встановлено, що незареєстрований карабін зразка виготовлення 1948 року дістався верховинцеві у спадок від батька. Затриманий каже, що зберігаючи зброю, не мав лихих намірів, а вийти з карабіном на ринок спонукало бажання виручити за нього певну суму. Прикметно, що чоловік якийсь час робив спроби продати зброю знайомим, однак ті відмовилися від протизаконної операції.

Громадянам варто пам’ятати, що з початку березня і до кінця цього місяця міліція проводить акцію доброї волі щодо вилучення з обігу незареєстрованих одиниць зброї, вибухових пристроїв і набоїв. У цей період люди, які добровільно зголосилися позбутися незаконних вогнестрілів, звільняються від будь-якої відповідальності. В іншому разі правоохоронці й надалі проводитимуть заходи щодо виявлення і вилучення зброї з незаконного обігу. Доречно зауважити, що з початку року на Івано-Франківщині задокументовано 25 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом зброї та боєприпасів.



Василь Гультайчук

СЗГ УМВС України в Івано-Фракнівській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору