Рівне:

Створення та просування сайтів

Медобстеження для "чорнобильців" стало зручнішим

Рівненська область 12-кві, 2011, 12:269 prov 1 089
Для цього розробили графіки виїзних прийомів вузькопрофільних спеціалістів обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення. За словами заступника голови облдержадміністрації Світлани Сад, відсьогодні бригада обласних лікарів працюватиме в Березнівському районі. Вона наголосила на необхідності повного медичного супроводу населення, яке постраждало від аварії на ЧАЕС. Так, людей потрібно не лише оглянути, а й за потреби дообстежити в Рівному, призначити курс амбулаторного чи стаціонарного лікування, а в подальшому скерувати на санаторно-курортне оздоровлення.
Так, обласні фахівці вже побували в 10 районах Рівненщини. Під час таких виїздів обстежили 3726 краян, із них майже 700 дітей. У 97,5 відсотка продіагностованих виявили патології. Тож чорнобильці отримали направлення в обласні лікувально-профілактичні заклади.

Нині в області проживає понад 400 тисяч осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС. Відповідно до розпорядженням голови облдержадміністрації, затверджено 31 лікувальний заклад, де для цієї категорії краян надають спеціалізовану медичну допомогу. Зокрема, з початку року вже пройшли диспансеризацію третина ліквідаторів та евакуйованих, більше 40 відсотків дітей і підлітків ІV групи первинного обліку, а також майже 30 відсотків дорослих ІІІ і ІV груп.

Про це Провінційці повідомили з РОДА
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору