Рівне:

Створення та просування сайтів

За нанесені образи віртуально вимагав у неповнолітнього гроші реально

Рівненська область 03-травня, 2011, 10:389 Lobanovskiy 3 774
150 гривень – саме стільки вимагав 20-річний мешканець Кузнецовська Микола від 17-річного студента Олександра за нібито нанесені образи у формі непристойних висловів на його адресу під час спілкування в мережі Інтернет. Однак, коли цих грошей вимагачу виявилося замало, Олександр був змушений звернутися у міліцію.
У чергову частину Кузнецовського міськвідділу надійшло повідомлення від студента одного із навчальних закладів Кузнецовська, що 20-річний Микола вимагає у нього гроші в сумі 250 гривень, погрожуючи фізичною розправою.
- Між неповнолітнім Олександром і 20-річним Миколою в результаті їхнього спілкування на одному з місцевих форумів в Інтернеті виник конфлікт інтересів, який вони вирішили залагодити на вулиці, зустрівшись поблизу одного з навчальних закладів Кузнецовська, – зазначив перший заступник начальника Кузнецовського міськвідділу внутрішніх справ Володимир Гаврилюк. – У ході розмови 20-річний Микола дав студенту Олександру декілька стусанів і наказав принести йому гроші в сумі 150 гривень для залагодження конфлікту. Олександр вимушено виконав вимогу, але на цьому 20-річний вимагач не зупинився – отриманих грошей йому виявилося замало.
Відтак «образа» зросла і студенту Олександру необхідно було принести вже двісті п’ятдесят гривень. Та замість очікуваних грошей на 20-річного вимагача чекав неприємний сюрприз – зустріч з працівниками відділення кримінальної міліції у справах дітей. Наразі за цим фактом порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 189 Кримінального кодексу України (Вимагання), санкція якої передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.
Як повідомив виконуючий обов’язки начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей Андрій Майданюк, вимагач вже мав раніше проблеми із законом та до настання 18-ти річного віку перебував на профілактичному обліку ВКМСД (в 2008 році він скоїв пограбування), однак після проведених профілактичних заходів подавав надію на виправлення і був знятий з відповідного обліку.

Віта ЯЙЧЕНЯ, помічник начальника Кузнецовського МВ УМВС по роботі з громадкістю та ЗМІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору