Рівне:

Створення та просування сайтів

Освітяни Луцька отримали премії

Волинська область 09-лис, 2011, 12:489 prov 1 262
Сьогодні Луцький міський голова Микола Романюк привітав заслуженого вчителя України, вчителя біології гімназії №21 імені Михайла Кравчука Ягенську Галину Василівну з присудженням їй щорічної премії Верховної Ради України та директора цієї ж гімназії, заслуженого працівника освіти України Ковальчука Олега Олександровича з присудженням йому премії Волинської обласної ради та Волинської обласної державної адміністрації – за заслуги в галузі освіти і науки.

Довідково.
Ягенська Галина Василівна у 1988 році закінчила Луцький педагогічний інститут імені Лесі Українки та отримала спеціальність «вчитель географії та біології». З вересня 1988 року по даний час працює в Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука.
Перебуваючи на посаді вчителя біології, зарекомендувала себе висококваліфікованим, ерудованим педагогом, обізнаним із сучасними досягненнями педагогічної науки.
На уроках використовує раціональні методи подання навчального матеріалу, надає учням допомогу, зберігаючи максимум їхньої самостійності. Таким чином, втілює у навчальний процес ідеї розвивального навчання та елементи креативної освіти.
Її вихованці у 99% яких показують високий і достатній рівень навчальних досягнень. Щороку учні Галини Василівни стають призерами олімпіад, конкурсу-захисту наукових робіт міського, обласного та всеукраїнського рівнів. Протягом останніх дев’яти років команда, яку очолювала вчителька, посідала перші місця на всеукраїнських турнірах з біології. Результати спільної науково-дослідницької роботи вчителя та її учнів представлені у вигляді стендових доповідей та опубліковані в матеріалах ХІ Європейського та ХІХ Всесвітнього конгресу з проблем гіпертензії, що відбулися у Мілані та Празі; ХІІ Міжнародного конгресу з неінвазивної електрокардіології в Афінах, 2007 рік.
У 2008 році двоє її учнів стали учасниками Міжнародних олімпіад та вибороли срібні і бронзові медалі.
Ягенська Галина - переможець Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2004». Їй присвоєно звання «Заслужений учитель України». У 2009 році нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.
Педагог постійно аналізує якість та ефективність своєї роботи. Бере участь у міських, обласних та всеукраїнських конференціях. Працює в експериментальній творчій групі гімназії міста по втіленню елементів креативної освіти. Учасник навчального тренінгу для вчителів біології на базі Європейської молекулярно-біологічної лабораторії (м. Хайдельберг, Німеччина, 2005 рік). Працює в експертній групі (м. Київ), яка аналізує нові програми та підручники. Автор методичних посібників «Дидактичний театр на уроках біології», «Підготовка команд до турнірів юних біологів», програм факультативів та профільних курсів «Адаптаційна фізіологія», «Основи статистики в науково-дослідницькій роботі учнів з біології».
Матеріали методичної та наукової роботи опубліковані в обласних та всеукраїнських виданнях. Досвід вчителя надруковано у європейському журналі для вчителів природничих дисциплін “Science in school” (2008 рік).
Педагогічна та методична діяльність учителя Ягенської Галини Василівни відповідає меті та завданням роботи сучасного загальноосвітнього закладу. Протягом останніх років багато її випускників успішно продовжують навчання у вищих навчальних закладах України та світу за спеціальностями: біологія, екологія, медицина.
Досвід Галини Василівни успішно впроваджується вчителями біології міста Луцька, Волинської області, України.

Ковальчук Олег Олександрович розпочав трудову діяльність у 1969 році слюсарем-складальником Луцького автозаводу. З 1972 до 1976 року – студент історичного факультету Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. З 1976 року на комсомольській та партійній роботі.
У 1986 році призначений на посаду директора школи-новобудови №21 м. Луцька. Має глибоку науково-теоретичну, психолого-педагогічну підготовку, досконале знання сучасного змісту освіти, теорії і практики, менеджменту, нормативно-правової бази освітньої галузі. Йому властиві професіоналізм, широка ерудиція, наполегливість у досягненні поставленої мети.
За ініціативою керівника на базі школи створено заклад нового типу – гімназію, колектив якої перебуває в постійному творчому пошуку. Ковальчук Олег організовує роботу вчителів, батьків, громадськості по впровадженню інноваційних освітніх технологій. Гімназія – дослідно-експериментальний майданчик з особистісно зорієнтованого навчання і виховання. Особливу увагу директор приділяє підвищенню педагогічної освіченості учасників навчально-виховного процесу. За підсумками конкурсу “Вчитель року” трьом вчителям гімназії присвоєно звання “Заслужений учитель України”.
Постійно дбає про зміцнення матеріально-технічної бази. У гімназії працюють 64 предметні кабінети, інформаційно-бібліографічний Центр, два комп’ютерні класи, аудіо- і відеотеки, спортивний комплекс. Учні поповнюють знання через систему Інтернет, для їх самовдосконалення, формування навичок дослідницької роботи створений Центр наукової творчості. Завершено І етап комп’ютеризації робочих місць адміністратора, предметних кафедр.
У навчальному закладі успішно реалізується програма “Творча обдарованість”. Індивідуальні здібності школярі розвивають у 19 гуртках художньої самодіяльності та прикладного мистецтва, 8 спортивних секціях; красу поетичного слова пізнають на засіданнях літературної студії “Первоцвіт”. За останні 3 роки 62 вихованці гімназії стали призерами Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсів-захистів наукових робіт, 8 команд зайняли призові місця у Всеукраїнських турнірах, 3 учні – призери Міжнародних олімпіад.
Ковальчук Олег надає великого значення удосконаленню виховної системи, формуванню активної громадянської позиції.
Має публікації у науково-методичному віснику управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти “Педагогічний пошук”. Власні думки щодо удосконалення керівництва навчальним закладом узагальнив у посібнику “Психологія управління гімназією”.
На базі закладу постійно проводяться семінари міського, обласного і всеукраїнського рівнів. Колектив педагогів неодноразово виходив переможцем міського конкурсу “Школа року”. За результатами роботи у 2010-2011 навчальному році він вшосте визнаний кращим у місті та області.
Олег Олександрович - вчитель вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист, відмінник освіти України, нагороджений грамотою Міністерства освіти і науки України, Почесною грамотою Верховної Ради України. У 2009 році присвоєно звання «Заслужений працівник освіти України».
Активний у громадському житті міста. Був депутатом обласної ради, чотири рази обирався депутатом міської ради, очолював постійну комісію з питань дотримання прав людини, законності, гласності, боротьби із злочинністю.
Користується заслуженим авторитетом серед учителів, учнів, батьків, громадськості.

Відділ інформаційної роботи міської ради
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору