Рівне:

Створення та просування сайтів

«Промені замість скальпелю – радіація на службі у медицини»

Рівненська область 10-лис, 2011, 10:269 prov 1 246
Цієї п’ятниці, 11 листопада 2011 року, у м. Рівне, у Рівненському обласному онкологічному диспансері, відбудеться засідання Клубу соціальної журналістики фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» на тему «Промені замість скальпелю – радіація на службі у медицини». Тематика майстер- класу обумовлена проблемою впровадження в Україні сучасних методів променевої діагностики та терапії онкологічних захворювань, зокрема, в рамках проекту фонду «Рак виліковний. Сучасна діагностика та лікування онкологічних захворювань».
Доповідачі:
Ірина Сандін (Швеція) – бізнес-директор компанії Elekta Східна Європа
Дмитро Окунцев (Білорусь) – завідувач радіологічним відділенням Гомельського обласного онкологічного диспансеру.
Тетяна Щегловська (Україна) – завідувачка відділення променевої терапії Рівненського обласного онкологічного диспансеру.
Роман Іщенко (Україна) – головний позаштатний онколог Донецької області, Донецький обласний протипухлинний центр
В даний час у світі більше половини хворих, що страждають тим чи іншим видом раку, успішно лікуються за допомогою променевої терапії. Променева терапія може використовуватися у вигляді самостійного методу лікування. Іноді променеву терапію проводять перед операцією для зменшення розмірів пухлини або після неї для знищення ракових клітин. Досить часто для руйнування пухлини лікарі застосовують опромінення спільно з протипухлинними ліками (хіміотерапія).
Більшість працюючих апаратів променевої терапії в країні 80-х - 90-х років випуску – морально та технічно застарілі. Поряд із технічним оснащенням постає проблема кадрового забезпечення, адже сучасні апарати потребують не тільки лікарів, а й професійних технічних фахівців – фізиків та інженерів. Якщо ситуацію не змінити, за кілька років успіхи в лікуванні онкологічних захворювань в Україні можна буде нівелювати.
Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь у події.
Після майстер-класу відбудеться огляд приміщення нещодавно відкритого Центру променевої терапії Рівненського обласного онкологічного диспансеру.
Місце проведення: Рівненський обласний онкологічний диспансер. Вул. О.Олеся,12. м. Рівне
Дата та час проведення: 11.11.2011р. 12.00-14.00.
Акредитація за телефонами: 044 502 52 12; 050 347 59 30.
Виїзд журналістів із Києва – о 6:30, від ст.метро Контрактова Площа, біля Самсону АИ 9385 АМ
Мерседес Спринтер.
Довідка:
* Проект «Рак виліковний. Своєчасна діагностика і лікування онкологічних захворювань» – перший і єдиний в Україні масштабний всеукраїнський проект з підтримки державної системи надання допомоги онкологічним хворим. Цей проект – це найбільша інвестиція у розмірі 315 млн. грн. У розвиток державної онкологічної служби України. Проект спрямований на створення умов для ефективної роботи державної онкологічної служби та поліпшення якості діагностики та лікування онкохворих за допомогою сучасного обладнання та впровадження передового досвіду лікування раку. Мета проекту запровадити світовий рівень діагностики та лікування онкологічних захворювань в Україні.
* Клуб соціальної журналістики – ініціатива фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Клуб створений у 2007 році і об'єднує журналістів, які висвітлюють соціально важливі теми.
* Променева терапія передбачає застосування високоенергетичних рентгенівських променів та інших видів опромінення при лікуванні раку. Променева терапія руйнує фізичну і хімічну структуру ракових клітин в області, що лікується. Сама променева терапія є безболісною і не робить пацієнта радіоактивним.
За даними Міністерства охорони здоров’я проблема раку - найважливіша проблема охорони здоров'я України, актуальність якої визначається стійким зростанням ураження населення, трудністю своєчасної діагностики, значною вартістю і складністю лікування, високим рівнем інвалідизації і летальності хворих. Рак, як причина смерті, займає друге місце в структурі смертності населення України і разом з серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров'я нації. Ризик захворіти на рак в Україні має кожен 3 чоловік та кожна 5 жінка, до 30 % хворих - особи працездатного віку. На обліку онкологічних установ перебуває близько 1 мільйона хворих, щорічно реєструється понад 160 тисяч нових випадків раку (470 випадків щодня) і більше 85 тисяч осіб помирають від цього захворювання (250 смертей від раку щодня), серед захворівших понад 1200 дітей. За прогнозними оцінками до 2020 року рівень захворюваності на злоякісні новоутворення в країні досягне 180 тисяч нових випадків, тобто збільшиться на 15%.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору